21.3.06

Når læseren gør journalisten klogere

En af årsagerne til, at jeg er så glad for klummeskrivningen er, at jeg typisk får flere reaktioner på den type stof end på traditionel journalistik. Og laver jeg fejl, får jeg også det at vide, og tak for det, for det er altid godt at blive klogere.
Forrige uges klumme på bagsiden af Berlingske Business med titlen "Klipper du næsehår med knibtang", gav dog blot et par reaktioner. Klummen handlede om, at it-verdenen endnu ikke tilbyder så målrettede værktøjer, som vi er vant til på andre områder. Pc'en kan være for meget, mobiltelefonen for lidt, og pc'ens lillesøster, den såkaldte PDA (Personal Digital Assistant) er hverken/eller. Jo, den er god vil begrænsede ting, men skærmen er for lille til mange andre ting.
Men der er en større variation på vej, heriblandt en lille såkaldt ultramobil pc, som går under tilnavnet Origami.
Forleden dumpede så et brev sent pr. snailmail ind igennem brevsprækken. Inden i lå et udklip af en spalte i klummen, og visse linier var markeret med gul speedmarker. I en vedlagt note forklarede læseren, at når jeg skrev at Origamien var mindre end en A5-konvolut, så var jeg forkert på den. For A5 er betegnelsen på papirarkets størrelse (halv A4), mens den tilhørende konvolut hedder C5. Ja, selvfølgelig.
Men spøjs var min reaktion. Jeg glædede mig faktisk mere over den rettelse, som var kommet på helt gammeldags vis, end over en anden reaktion, som kom pr. e-mail, selv om begge var væsentlige. Unfair, ja, men tænk sig at tage den tid, det tager med et rigtigt brev.
Dette skal dog ikke være en opfordring til at reagere via snailmail. Jeg håber jo som nævnt at få nogle af reaktionerne direkte ind på denne blog. Når jeg en gang løfter sløret for, at den findes.

1 kommentar:

Trine-Maria sagde ...

Hej Dorte - rart med en journalist der blogger - det glæder jeg mig til at følge.

Mht. kommentarer og "stendøde" blogs, som du skriver om i din artikel - så vil jeg råde dig til ikke at være alt for fokuseret på mængden af kommentarer.

Mange blogs har ikke ret mange - eller meget få kommentarer, men i løbet af en periode finder man ud af, at det ikke nødvendigvis er fordi læserne ikke synes, det man skriver, er værdifuldt. Det er jo heller ikke alle artiklerne i Berlingske, der får mig til at fare i blækhuset :-)

Under alle omstændigheder skal du have held og lykke med bloggen, som jeg vil følge med interesse!