4.4.06

2 x Danmarks bedste IT-chef

IT-cheferne har i årevis været holdt uden for, når der blev uddelt "Oscars" i erhvervslivet. Eneste undtagelse er, når Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin vælger årets bedste virksomhedsteam, og heldigvis er bladet blevet bedre til at ramme rigtigt på IT-fronten.
Men i år er rulles to gange røde løbere ud for IT-cheferne.
Danmarks bedste it-chef kåres både i maj og i juni. Først af dagbladet Børsen, så af Computerworld. Spændende om det bliver den samme it-chef.
Min tidligere arbejdsplads, avisen Computerworld, var imidlertid først ude sammen med analysehuset IDC og it-selskabet SAS Institute. Der er for længst indkaldt kandidater.
Haltende en månedstid eller mere efter kommer en anden tidligere arbejdsplads, altså Børsen, der er gået i kompagniskab med organisationen Dansk IT og Deloitte. I en halvsides egenannonce i Børsen bebudes en "Ny pris". En til Danmarks bedste it-chef.

Dagbladet Børsen vil først
Det er jo ikke første gang, at dagbladet Børsen viser, at begrebet "Not invented here" ikke plager det Bonnier-ejede bladhus, og det er jo godt. Den virksomhed, der insisterer på, at alt skal være originalt opfundet i huset selv, er for arrogant. Indimellem er der jo kloge hoveder uden for, der viser vejen, og det erkender Børsen.
Også derfor plankede den lyserøde avis Computerworlds Top-100 for nogle år siden (inklusive formlen for udregningen). Børsen havde dog så travlt med at komme først, at regnskabsmaterialet fra it-selskaberne blev for tyndt. Heller ikke andet år, hvor Børsen dog havde gjort sig umage med at finde egen formel, imponerede soliditeten af resultatet.
Erhvervsavisen har også været en initiativrig kopist på flere andre områder, som for eksempel med det årlige imagemagasin.

Men der er masser af indbyrdes "inspiration"/plankning i pressen. Konkurrence er jo også godt. Hvad der dog kan ærgre mig er, at den gode avis Børsen blot stræber på at komme først. At man ikke vil være mindst lige så god. Men det er så, hvad der giver originalerne deres chance.
Hvad jeg så også morer mig lidt over er, at Børsen pludselig får fokus på it-chefen himself. Der er ellers langt mellem dem i spalterne, i modsætning til, hvad der gælder Computerworld. Børsens spalter bruges især på dem, der sælger til it-cheferne, og fornuftigvis så, Børsens profil taget i betragtning.

Men det undrer mig faktisk lidt, at Dansk IT har valgt at satse på Børsen. Måske har Dansk IT 's bestyrelse savnet at blive mere kurtiseret af det blad, som Dansk IT's medlemmer får mest ud af, Computerworld. Hvem ved.

Måske tæller det bare mest at være med på de lyserøde sider.

PS: IT-branchen hører til blandt de allertungste annoncører i Danmark.

Ingen kommentarer: