23.4.06

Spamflod fra Asien

Jeg har haft fred for spammerne de første fem måneder, hvor jeg brugte Googles gratis e-mailtjeneste Gmail (i øvrigt alle tiders), men nu er freden slut. Det strømmer dog ikke ind med tilbud om penisforlængelser og gældssanering, eller gør det? Jeg fatter jo ikke en brik af tegnene i de omkring 20 mails, der hver dag frasorteres pr. automatik som spam.
Hvad der sker, svarer imidlertid til det store, aktuelle billede. Asien har overgået Nordamerika som udsender af spam. Bagmændene, der tjener stort på at formidle uønskede reklamer, bruger ofte helt intetanende folks computere som afsendere, og da asiaterne kørere langt ældre og dermed mere usikre Windows-maskiner, er det lettere at bryde ind i pc'en og etablerere den som en ud af tusindevis af spam-centraler.
Det er i øvrigt it-sikkerhedsfirmaet Sophos, der står bag statistikken, som viser at asiatiske lande og især Kina med Hongkong står for næsten 43 pct. af verdens spam. Hvad angår enkeltlande er det dog stadig USA, der spammer mest, men europæerne er også godt på vej.
Men med syndfloden fra Asien har producenterne af spam-filtre fået travlt, for nu gælder frasorteringen helt andre alfabettyper.

Ingen kommentarer: