6.4.06

Apples utidige omhu

Apple har udviklet et stykke software, der gør, at også Windows-styresystemet kan køre på Mac’erne. Apples aktiekurs stiger straks 10 procent.
Smart træk. Nu kan Apples computere pludselig også anvendes til alle de spil og programmer, som kun er udviklet til Windowsverdenen, og det er et sandt overflødighedshorn.
For mig forekommer trækket at være fornuftigt, men bizart. Havde Apple udvist rettidig omhu, var pc-verdenen aldrig blevet så dominerende. Apple havde så meget mere at byde på, også hvad angår nemhed i brug, end den verden, der var baseret på brug af Intels chiparkitektur og Microsofts Windows. Men Apple var grådig.
Man ville selv producere hardwaren, der blev solgt til overpris i forhold til pc’erne, hvor konkurrencen var med til at effektiviserer produktionen og presse priserne i bund. Én producent! Jovist, det er børnelærdom, hvordan priser og konkurrenceevne udvikler sig.
Er man ikke Apple-religiøs, er der nu engang grænser for, hvor meget mere man vil betale for noget, der bringer en fra A til B, men i et karosseri af bedre design og med lidt bedre instrumentudformning.
Men Apples lukkethed hindrede udbredelsen, der igen hindrede alverdens softwarehuse i at gøre Apples styresystem til den foretrukne platform.
Ærgeligt. Så vidt jeg fornemmer, ville det nemlig tilmed være en mere robust platform. Antallet af virus rettet mod den verden er jo minimalt, hvilket naturligvis også skyldes, at skadedyrerne, virusforfatterne, retter opmærksomheden mod, hvor angreb slår bredest muligt igennem.
En dominerende Appleplatform ville selvfølgelig også have tiltrukket skadedyrerne, men som jeg forstår det er styresystemet fra grunden konstrueret mere robust og sikkert.
Apples beslutning om at åbne for Windows, må glæde skadedyrene.

Ingen kommentarer: