10.4.06

Fra Frankenstein til holdbar harmoni

Vil det nogensinde blive muligt for en virksomhed at købe IT på samme måde som for eksempel en lastbil. Altså helt færdig, lige til at dreje nøglen om, og i stand til at køre, uanset om benzinen eller pedalen kommer fra A, B eller C, og hvor et årligt eftersyn er nok i hvert fald de første fem-syv år?
I min klumme i Berlingske Tidende i dag beskriver jeg, hvorledes IT-installationer typisk stykkes sammen, også fordi det kniber med væg til væg dækning (alle hardwareenheder, al basissoftware såsom styresystem, databaser m.v.) Resultatet bliver en sammenrimpet Frankenstein - et monster, der får gjort ganske meget opmærksom på sig selv grundet alt det bøvl samspillet mellem de forskellige "lemmer" foranlediger.
Dagens situation gør det muligt konstant at få føjet seneste nye og måske billigere teknologiske landvinding til, hvad enten det er hardware eller software. Men indimellem ser vi software, der forudsætter ny og stærkere hardware, så enheder, der ellers fungerer stabilt og godt må skiftes ud.
Men altså. Kan en it-installation mon en gang blive som en lastbil eller en Boing 747, eller er det usandsynligt?

Ingen kommentarer: