10.4.06

Hæv kontanter nok til påsken

Som jeg kunne fortælle i min klumme "Dankortet som bolsjebutik" på bagsiden af Berlingske Business allerede den 20. marts skal det være slut med, at bankernes pengeautomater lader sig nøjes med Dankortets magnetstribe, hvis ikke chippen fungerer eller hvis den mangler. Nu har PBS offentliggjort at på et tidspunkt "inden påske" sker skiftet, så kontanter kun kan udløses af chippen.
Er du i tvivl om, hvorvidt chippen på dit Dankort duer, må du hellere hæve kontanter til påsken. Måske burde du faktisk besvære banken selv med at teste dit Dankort. Der har jo været mange problemer med chippen.
Det er østeuropæiske banders fiflerier med Dankort-terminaler i butikkerne, der omsider får bankerne til at tage deres egen medicin, nemlig chippen. De kriminelle tapper dankort-terminaler for kortinformation og fremstiller falske kort med tilhørende pinkoder, og så går turen til "Kontanten".
Som jeg skrev i marts om sagen: "Hele formaningen fra bankernes side, som vi Dankort-brugere hører i en uendelighed, er ikke en bønne værd. Pas selv på dit kort, siger bankerne. Opbevar ikke pinkoden sammen med kortet. Hold hånden over, når du taster pinkode. Du kan passe på fra Herodes til Pilatus og lige lidt nytter det. Bankerne og detailhandlen kunne imidlertid selv for længst have forhindret problemet i at opstå, hvis de ikke havde brugt år til ævl og kævl om, hvem der skal betale regningen for den mere sikre, chipbaserede Dankortteknologi. Så havde man også for længst fået udbedret de problemer, der har været med chipteknologien."
Citat slut. Men stakkels detailhandlere. "Jeg vil gerne have 1.000 over", siger manden ved kassen. Er hans kort gyldigt eller falsk? Næsten alle detailhandlere læser kun magnetstriben. De ansatte bliver nødt til at tjekke kortet tæt på, inden "ejermanden" får lov til at bruge det.

4 kommentarer:

Birgitte Tabor Winther sagde ...

Jeg prøvede at følge dit råd med kontanterne, men desværre var det for sent for mig. Dagen hvor jeg skulle på påskeferie havde "nogen" hævet 3000 kroner på min konto. Lidt bekymrende når man stadig har sit kort i lommen og banken fortæller mig at der sørme er blevet købt en flybillet hos SAS(hvis system i øvrigt var gået ned så man ikke kunne få mere at vide omkring hvor "jeg" skulle hen). Det eneste jeg med sikkerhed vidste var at jeg selv havde købt billetter hos BA og skulle flyve til London to timer efter min opdagelse. Min bankrådgiver fik mig dog et øjeblik til at tvivle på om jeg måske ikke alligevel havde købt nogle billetter hos SAS!!!Nej, det havde jeg ikke, men nogen havde, så til dem er der vel bare at sige - Go tur!Venter stadig på at få tilsendt papirer til en indsigelse så jeg pænt kan spørge PBS om jeg må få mine penge igen....men de har nok rigeligt at se til i øjeblikket;-)

Dorte Toft sagde ...

Det var dog en grim historie, og et ejendommeligt sammenfald omkring flybillet-bestillinger. Har du fundet ud af, hvor "din" SAS-tur gik til? Og er alt faldet på plads?

Thomas sagde ...

Men interessant hvor stor forskellen er på misbrug i forhold til historisk perspektiv.

Et eller andet lugter for meget af at timingen er rigtig god for at vænne folk til at bruge chip dankort (som jo ellers efterhånden kun blev brugt eksotiske steder) - og at presse detailhandelen ind til at bruge chip dankort.

Men den er måske blot konspirations intuition.

Men timingen virker næsten for god for PBS's side.

Men det er jeg helt sikker på at en masse journalister vil undersøge ;)

Dorte Toft sagde ...

Konspiration mellem PBS og rumænske dankort-tyve? Gnæk, gnæk. Næh. Som jeg har skrevet tidligere i andre sammenhænge, så har bankerne og PBS blot hvilet på laurbærene i form af et enestående Dankortsystem, langt ud over, hvad teknologien tidsmæssigt kunne holde til. Finanssektoren udviste ikke rettidig omhu med at få opdateret teknologiplatformen til chipkort, og detailhandelen var også for nærig, da der endelig skulle forhandles om gebyr. Alle tjener jo på at undgå kontanter. Altså som jeg ser det.