1.11.07

Spar på det dyre blæk og papiret


HP tænker vist både på sit image og på os, som forbander alle de nytteløse sider, vi også bruger hundedyr blæk på at udskrive, når vi printer nyttige sider fra nettet. HP tilbyder nu et gratis værktøj, som skulle gøre det enkelt kun at få udskrevet lige nøjagtig det, man har brug for, fra en webside eller samlet fra flere websider.

Jeg hørte om teknologien for et par måneder siden på en konference i Boston, men nu er den altså frigivet til download. Forklaring og softwaren findes her.

Men lige en slags advarsel. Jeg har ikke selv nået at prøve det, så jeg aner ikke, om det er bøvlet eller superenkelt, om det duer til alle browsere eller ej, etc. Meld gerne tilbage i kommentarfeltet med erfaringer til glæde for alle os andre.

En længe tiltrængt teknologi er det imidlertid. Printerproducenter har det jo som barberbladsproducenter. "Maskinen" sælges til ingen penge, men den uundværlige toner (de uundværlige barberblade) koster en bondegård. Det er i hvert fald karakteristika for inkjet-printere. Og printer man en vigtig webside, får man ofte en uvigtig med, hvis man glemmer at specificere sideantal. Ligesom der bruges blæk på unødigt udenværk på den vigtige side.

Derfor bruger jeg selv en ældgammel HP-laserprinter som min primære. Den var godt nok dyrere i indkøb, men den kører ved gud mange "kilometer på literen". Jeg har faktisk ikke udskiftet toner i de næsten 2 år, jeg har været free lance, og jeg udskriver meget. Men inkjet-printere har vi også et par af til farveprint og fotos. Og jo, vi køber jævnligt farvepatroner.

Jeg har i øvrigt tidligere skrevet om et andet godt redskab, der kan benyttes til at samle de relevante ting fra diverse websider på ét sted. Det var om Google Notebook, og jeg lagde i det indlæg mest væk på, at det var et effektivt researchredskab, men jeg nævner også fordele ved print. Blogindlægget er her. Notebook er dog blevet en smule mere bøvlet at bruge end beskrevet i indlægget, men stadig en god hjælp.
Tilføjelse den 3. november. Nu har Google netop endnu en gang ændret Notebook. Som tidligere markerer man den tekst på en webside, som man vil have over i en given notebook, men når man skifter til Notebook, klikker man ikke længere på "Klip" (der stod øverst i boksen, men som nu er væk). I stedet klikker man på den gule stjerne forneden i boksen. Lidt irriterende, at en sådan ændring sker, uden at man adviseres første gang. Kalder man hele sin Notebook-side frem er der kommet ekstra funktionalitet, og det beskrives i en uofficiel Googleblog her.

PS: Tag et kig på omtalen af en "mormorbrowser" hos Computerworld. Rigtigt tænkt, men er der mon plads på markedet.

1 kommentar:

MOEDK sagde ...

Med Firefox kan man bruge tilføjelsen "Nuke Anything Enhanced" til at "slette" det man ikke vil have med på udskriften.