15.5.06

Bannerfører forlader Videnskabsministeriet

Mikkel Hemmingsen forlader Videnskabsministeriet, hvor exitten bliver fra posten som næstkommanderende for IT- og Telestyrelsen. Han bliver, som jeg ser det, svær at erstatte. Hemmingsen gik ikke efter de lavthængende frugter - de, som selv en politiker kunne fatte. Han satsede på det allermest komplekse, nemlig at få lavet et grundlag, som den offentlige infrastruktur med fordel kunne baseres på.
Jeg har hørt meldinger, der gik på, at Videnskabsministeriet med Hemmingsen i spidsen var alt for it-teoretisk. Meldinger fra politiske cirkler. Men nogen gange skal der nu engang bygges et fundament, før der kan bygges et hus. Og måske blev der heller ikke overladt andet til ministeriet.
At Videnskabsministeriet (tidl. Forskningsministeriet) så alt i alt er en særhed, skabt for at give cd'eren Svend Bergstein - en militærperson med tv-tække (Golf-krigen) og dermed vælgertække - en platform er en helt anden ting. Det sære ministerium har lige siden fungeret som refugium for politikere på vej ud og børnehaveklasse for ministre på vej op.
Når der virkelig har skullet løftes praktiske ting og dirigeres på it-fronten har status-ministerierne taget over, og dirigeret videnskabsministeriet over i en krog. Tag f.eks. finansministeriet. Her oprettede man en digital task force, der var fokuseret på praktisk opgave, og som fik slagkraft grundet sit tilhørsforhold.
Det mest krasse, jeg har hørt, er påstanden om, at når regeringen stod over for noget på it-fronten, som man ikke rigtig gad, så blev det lagt i videnskabsministeriet, mens ting, der skulle løftes blev lagt i de tunge ministerier. Er det tilfældet, udgør regeringen en meget dårligt direktion for dette land. Det mindste man kunne have gjort var at nedlægge videnskabsministeriet, så der ikke fandtes nogen syltekrukke.
Nuvel - ministeriets tungeste udadvendte it-personlighed Mikkel Hemmingsen går til it-konsulenthuset Accenture. Bliver interessant at se, hvem han erstattes af. For man har i ministeriet aldrig været kræsen på it-fronten. Folk for hvem bureaukrati er en fornemmere disciplin end det at virkelig at flytte ting frem har besat mange poster - selv helt i toppen.

Ingen kommentarer: