21.5.06

Microsoft og Symantec slås på to fronter

IT-sikkerhedsfirmaer har i mange år levet fedt og godt af Microsoft - eller rettere af de mange hackerangreb, som svagheder i Microsofts software har muliggjort. Men trange tider er lige om hjørnet. Som jeg fortæller i min klumme på bagsiden af Berlingske Business i morgen, lancerer softwaregiganten selv et sikkerheds-"Kinderæg" i juni. Produktet Windows Live OnceCare rummer anti-virus, anti-spyware og firewall.

Kun en tåbe frygter ikke Microsoft, men det store sikkerhedsselskab Symantec påstår, at man ikke frygter noget. Symantec får ellers halvdelen af antivirus-indtægterne fra private brugere af sine Norton-produkter, og det er netop forbrugerne, som Microsoft går efter med sit billigere produkt.

Men Symantec forsøger nu at ramme Microsoft lige i solar pleksus med et sagsanlæg, der gælder et helt andet område, nemlig lagring af data. I værste fald vil det betyde, at Microsoft bliver nødt til forsinke den næste generation af Windows, kaldes Vista, yderligere, og det vil gøre ondt økonomisk set.

Sagen skal ses på baggrund af, at Symantec sidste år købte firmaet Veritas, der så vidt jeg husker er verdens største rene softwarehus, hvad angår software til lagring af data, og herunder back up og restore. Ifølge Symantec bruger Microsoft Veritas-teknologi i Vista. Oprindeligt havde Microsoft købt brugsret - altså "licens" til den software, men softwaregiganten lod sig så "inspirere" så meget af det stykke software, at softwaregiganten kodede en tilsvarende teknologi og ansøgte om diverse patenter på den.

Partner har forgæves forhandlet om et forlig. Nu kræver Symantec altså, at Vista skal forhindres i at komme på markedet i begyndelsenn af 2007, som ellers bebudet af Microsoft. Og Symantec kræver ersatning for "skader".

Det kan også ramme Symantec slemt på pengepungen, hvis virksomheder pludselig kan få leveret Veritas-agtig teknologi blot ved at opgradere styresystemet, for der er god profit i lagringssoftwaren, og Symantec betalte 13,5 milliarder dollar for Veritas. Oveni kommer så den økonomiske øretæve som Microsofts nye sikkerhedspakke sandsynligvis vil resultere i. Analytikerne spår dog, at de tungere dele af erhvervslivet holder sig fra Microsofts OneCare. Fordi man har råd til at investere i det allerbedste, og fordi OneCare kun virker på pc'er. Ikke servere.

2 kommentarer:

Per Palmkvist sagde ...

Hej Dorte

Tak for - endnu en - god artikel om MS OneCare. Inspireret af din artikel skulle jeg lige prøve at installere den på hjemme-pc'en. Men ak og ve! Når man har købt den med en dansk version af XP får man følgende afvisning under installationen: "Currently, Windows Live OneCare can only be installed on an English language operating system. This limitation will be addressed in later releases." Så Bullguard, Symantec og alle de andre med lokale versioner har tid at løbe på - endnu.....

/Per

Dorte Toft sagde ...

Hej Per,
Tsk, tsk, tsk. Selvfølgelig er alt ikke ligetil, selv om det omtales som sådan!
Tak for tilbagemeldingen, der garanteret også kommer andre til nytte.
Dorte