26.5.06

Nej til klassedeling på internettet

Det lykkedes ikke for de store amerikanske tele- og kabelselskaber at få politikerne med på, at firmaer som Amazon og Google skal betale ekstra for at kunne levere deres ydelser hurtigt. Forslaget, der har mødt stærk kritik, blev i går nedstemt af et udvalg under Repræsentanternes hus, The House Judiciary Committee.
Teleselskaberne siger, at det ikke er fair, at de skal stå for alle investeringerne i at udbygge et stærkt net, mens andre blot kan skumme fløden. Selskaberne havde foreslået, at der fandtes en type trafik på nettet, der garanteres hurtig ekspedition mod betaling, og så den gratis type, der altså blot må vente, hvis der er travlt. Tanken er, at erhvervslivets trafik skal køre på "første klasse".
Forbrugergrupper og virksomheder, der ville blive ramt af forslaget, har lobbyet kraftigt imod forslaget, også fordi man frygter, at teleselskaberne vil udnytte deres nærmest monopolagtige status til at skrue priserne i vejret. Ifølge Wall Street Journal arbejder den juridiske komités formand på at få forbudet med ind i en større lovpakke på teleområdet, så forslaget ikke kan lempes igennem ad andre kanaler.
Avisen Computerworld har i øvrigt et par gode sider om emnet i dag, men artiklen kan ikke ses på nettet.

Ingen kommentarer: