18.5.06

Endelig - politikerne faar ide om taleteknologi

Barcelona: Efter en nat med kaempefyrvaerki og hylende biler som turer op og ned gennem gaderne (jovist Barcelona vandt Champion-mesterskabet), og en dag med spaendende viden om selvbetjening i detailhandelen (incl. scanne varer og betale) lige et udfald.
Jeg laeste, at Folketinget nu vil bruge talegenkendelse, saa der ikke laengere skal gaa hele 9 dage inden folk og maaske politikerne selv bliver klart over, hvad der egentlig blev sagt. Det er jo fantastiske nyheder. Foerste gang, at politikerne faar taleteknologi ind paa kroppen. De stoetter jo dansk litteratur, dansk film, dansk det ene og det andet, men de har altid taget syntetiske tale og talegenkendelse alvorligt. Kun sporadiske bevillinger til halvdaarlige programmer er det blevet til, saa vi havde udsigt til virkelig at blive engelsksprogede, hvis vi ville benytte de effektiviseringsgevinster, som taleteknologi giver.
Nu vil politikerne blive konfronteret med standarden paa talegenkendelse paa dansk. Bliver spaende, for nok har markedskraefter investeret lidt, men det er peanuts - i forhold til hvad der er investeret i andre lande, der saetter pris paa eget sprog. Og hvis standarden ikke er god nok, jamen saa kommer der vel omsider politisk interesse i omraadet.
Laeste om nyheden pè http://www.computerworld.dk/art/33972?a=fp&i=1

Ingen kommentarer: