19.5.06

Hvem ejer egentlig din pc/storpolitik/spionage

I gamle dage havde du en pc, som du havde fuld hånds- og halsret over. Så kom hackerne, der forsøgte at overtage din pc, og som modkur begyndte flere it-sikkerhedsselskaber at have diverse følere inden for din pc. Hvis du tillader, det kan Microsoft for eksempel holde et øje med, hvad du har på din pc, og pr. automatik sende beskeder tilbage til softwaregiganten, hvis der er ugler i mosen, og så vidt jeg ved, bygger stadig flere it-selskaber sådanne automatiske tilbagemeldinger ind, alt for at hjælpe kunden.
Men hvem ved, hvad de egentlig "laver i banken efter klokken tre".
I det amerikanske indenrigsministerium har en sådan usikkerhed fået konsekvens. Ministeriet købte i marts næsten 16.000 pc'er fra kineske Lenovo, der overtog IBM's pc-forretning i maj 2005. Et medlem af en komité, U.s.-China Economic and Security Review Commission - nedsat af den amerikanske kongres, krævede, at købet skulle kigges nærmere efter. For hvad nu hvis der i de kinesiske pc'er skulle findes kode, indbygget i chip, som kunne aktiveres fra Kina... tænk, hvis pc'erne begyndte at transmittere fortrolig information tilbage til Kina.
Nu har indenrigsministeriet ifølge senator Frank Wolf besluttet, at Lenovo-computerne ikke vil blive brugt til fortroligt materiale.
Jamen hvilke perspektiver har dette ikke. Nye pc- og komponentfabrikker i USA?
Set på news.com.com.

Ingen kommentarer: