11.5.06

København - naiv eller dum?

Københavns kommune må have spist søm. Igen. Det famøse lønsystem sendes i udbud, og ifølge udbudsmaterialet håber kommunen på at få mindst fem og helst otte tilbud fra leverandører. Men interessen er overmåde beskeden.
Det er jo også samme kommune, der først satser på at få konsulenthuset Accenture til at udvikle systemet - et af Danmarks mest komplekse systemer. Ingen steder findes så mange tusinde overenskomster/lokalaftaler som i det offentlige (uha, uha - vi skal have fred, så vi lirker lidt her og der). Man skulle tro, det offentlige havde råd til det.
Udviklingsarbejdet ender i skandale - om den er teknologisk begrundet eller i overvejende grad politisk/fagforeningspolitisk står stadig uklart for mig. Men kommunen skælder Accenture ud i medierne og losser til sidst firmaet ud. Ifølge Accenture på et tidspunkt, hvor fejlmargin ligger under, hvad der kræves i kontrakten.
Ind hentes gamle KMD, der med sit lønsystem skal håndtere opgaven ind til næste udbudsrunde, og det brager igen løs med overskrifter om fejl og oveni kommer arbejdsrutiner, der ligger lysår fra informationsalderen. Ikke at sådanne plager KMD's lønsystem normalt, men det er ikke en normalt situation hurtigt at skulle overtage en sådan opgave og måske kun midlertidigt.
Hvem får lyst til at byde efter sådan en forhistorie? Bortset altså fra KMD og en eller anden hals-over-hovedet spiller, der vil have sit gennembrud i den offentlige sektor. Udbuddet kan kun være på skrømt, eller?
Computerworld har i øvrigt en god artikel om sagen: Klik ind på http://www.computerworld.dk/art/33884?a=block&i=83

Ingen kommentarer: