25.8.06

Efterlyses: Back up for dummies/travle folk

Microsoft synes at være på vej med 2 gigabyte gratis lagringsplads på nettet, som et af mange led i de såkaldte Windows Live satsning. Det er satsningen, skal tage konkurrencen op mod Google, som jo tilbyder mere og mere gratis software til brug på nettet (foreløbig mail, kalender, tekstbehandler, regneark, diagramsoftware og mere til).

Microsofts lagringsplads på nettet, kodenavn Live Drive, skulle komme samtidig med operativsystemet Vista (altså i starten af 2007), der er forsynet med særlig funktionalitet til at styre forbindelsen mellem pc'en og onlinelagringen.
Google pusler selvfølgelig også med onlinelagring (foruden de gratis næsten 3 gigabyte, som brugere af Googles mailtjenestse Gmail allerede har i dag). Og jovist, vil det være rart at have alle sine dokumenter, fotos og hvad ved jeg på nettet, i stedet for bundet på pc'en. Så kan man jo komme til sine data, hvor man end er.

Spørgsmålet er, om det er løsningen på et af de problemer, som jeg slås med, nemlig at sikre back up af, hvad jeg end laver og har på pc'en. Hvor rart det ville være, om man slet ikke skulle tænke over det. Om der blev lavet back up for alt nyt og for alt ændret pr. automatik. Uden at man skal finde og installere særligt software til det, uden man skal i forhandling med back up serviceudbydere, uden man bliver malkeko med endnu et abonnement.

Blot at lægge alt på nettet i stedet for på pc'ens harddisk er jo ikke løsningen, for der er jo tider, hvor man er uden for netrækkevidde, og hvor man alligevel skal arbejde.

Og nej. Jeg kræver ikke at alt er gratis. Blot let.Og i øvrigt er det jo typisk sådanne med it-gratisydelser, at de ekstra behov som virksomheder og privatpersoner måske får udover standardtilbudet, ja, det betales der for.

5 kommentarer:

Gunnar Langemark sagde ...

Jeg har en ekstern harddisk med en knap jeg trykker på når jeg vil lave en backup af ændrede og tilføjede filer.
Den er lavet sådan at den også kører en backup hver dag kl 18.
Det er en Maxtor og den koster ca 1000 kroner.
Det er backup for rigtige mænd!

Dorte Toft sagde ...

Den må jeg tage et nærmere kig på... det er vel en Maxtor One Touch (tjekkede lige nettet), men hvilken model? Og var installationen lige ud af vejen?

Kim Elmose sagde ...

Jeg har i hvert fald lige købt en Maxor One Touch - og den var hundenem at bruge - simpelthen som en diskette, usb-nøgle eller et ekstra drev.

Nemt og smertefrit med "drag'n drop".

Installationen var nem og bekvem, så jeg kan kun sige: prøv det - prøv det.

:-D

Gunnar Langemark sagde ...

Ja det er en One Touch
Ja det er nemt.

Men faktisk aner jeg ikke om det virker, for jeg har aldrig haft brug for den.
Men jeg kan godt køre noget restore med den.

Jesper sagde ...

Er lige kommet fra ferie og ser først dit indlæg nu.
Jeg benytter et lille genialt (efter min mening) produkt fra IBM, kaldet CDP (Continuous Data Protection). På trods af at det er fra giganten, er det let og enkelt at bruge.
Man installerer det, angiver hvilke filer og/eller directories der skal tages backup af og hvor til (intern disk, ekstern disk, netværksdrev) så er den klar.
En af de fede ting ved CDP er at det også kan gemme lokale versioner af filer, f.eks de 5 sidste udgaver af dit Word dokument, automatisk.
Og hvis du sætter den til at tage "rigtig" backup til en ekstern USB-disk, holder den selv øje med om den er koblet på og begynder at lave backup så snart den er til stede - dvs. du skal blot stoppe stikket i en gang i mellem.