21.8.06

Gates investerer i rigtige aviser

Avisernes snarlige død bebudes hyppigt, og næppe stærkere end netop i disse tider, hvor nyheder på nettet brager frem. Alligevel ser vi, at verdens rigeste IT-nørd, Bill Gates, investerer i aviser trykt på ”træer”.

Investeringen sker via fondet Bill & Melinda Gates Foundation, der er med til at stille en garanti på næsten 600 millioner dollar – omkring 3,6 mia. kroner – til rådighed for MediaNews Group. Mediekoncernen er ved at købe to store kendte aviser i Californien, heriblandt den kendte San Jose Mercury News (der tager it- og e-stoffet overmåde alvorligt). Garantien skal ses i købssammenhæng, skrives der i en blog tilknyttet Seattle Weekly.

Måske skulle de islandske mediehus, Dagsbrún, som står bag den meget omtalte kommende gratisavis, Nyhedsavisen, fatte knoglen og ringe til Gates. Jeg læste jo, at Dagsbrún har fået ondt i pengepungen, og derfor vil have andre investorer med ind.
Men jeg læser også, at det er en avisand - det skriver for eksempel Nyhedsavisens chefredaktør David Trads på sin nye blog. Ifølge ham er der løn til de 100 journalister, der skal skaffe et par Cavling-nomineringer, og til alt det andet. Også idésprøjten Morten Lund, der har investeret lidt af sine Skype-millioner i Nyhedsavisen, skriver på sin blog, at hvad andre medier fortæller er "på kanten af sandheden".

Nå, tiden vil vise, hvad der er sandt. Og måske er det i virkeligheden Berlingske Tidendes nye ejer, Montgomery, der skal ringe til Bill. Han mangler jo også penge. Politiken står jo lidt bedre, lunet som man er af massageannoncerne (EkstraBladets).

1 kommentar:

Morten sagde ...

Spændende med Gates, han er jo bare uendeligt sej - og uden sidestykke verdens bedste (software) entrepaneur - ever. Også selvom enden for Microsofts dominans måske ikke er så fjern.

Du er da for garvet til at deltage i de underlige spekulationer om Nyhedsavisen - jeg tror du skal kigge godt efter presse meddeleserne fredag - og huske at business jo ikke er en absolut størrelse - som dine klummer jo iøvrigt så ofter netop peger på. Den handler om held, mod og vilje og så nogle gange lidt evner ;) Og hvis du kigger på folkene fra .is - så har de haft krydt i næsten alle felter ret ofte. Og hvis Berlingskes journalisters forudsigelser skulle have været rigtige - var øen jo sunket allerede i Maj ;)

Islændingene har muligvis kommunikeret lidt forkert - men Montgommery må være ved at brække sig af grin over den deal han har lavet med Orkla (de ender sikkert med at få det hele tilbage). Og han har allerede glemt at han ejer en avis i Danamrk i hans iver efter at bygge/købe sig et avis-konglomerat og sælge det videre. Og jeg tror da SLET IKK GATES OG HANS KOMPANER gider at købe af så løjerlig en emperie bygger.