27.8.06

Klogere på blogverdenen?

Nysgerrig over for blogverdenen? Lyst til at gøre egen blog bedre? Så sæt et kryds i kalenderen på søndagen, den 8. oktober. Det er datoen for arrangementet Blogforum, som finder sted i Islands Brygges Kulturhus. Endnu ligger intet fast for arrangementet. En helt åben invitation blev startskuddet for første møde, der blev afholdt i dag. En halv snes mennesker mødte op og tog den første snak om, hvad der ville være godt. Om ET PAR DAGE vil enhver kunne bidrage med forslag på en særlig blog, der sættes op til forum. Det bliver på blogforum.dk, der eksisterer som domænenavn, men som lige skal have nyt hjemsted registreret officielt, før man med udbytte kan klikke sig ind.

Her lidt ideer, som kom på bordet i dag:
Der bør måske være et blogværksted – et sted, hvor man kan få hjælp til de tekniske problemer, med sprog, med design, med viden om, hvorledes man trækker trafik, hvis det er ønsket. Men også med”kom-godt-igang” hjælp til den, der overvejer en blog.
På programmet kommer måske også: Hvad får ”jeg” ud af min blog, og hvad får omverden ud af min blog? Kan man være med til at gøre ”verden” bedre med bloggen, uanset hvilken verden, der er tale om.

Og hvad risikerer man i bloguniverset – at blive hængt med navn ud for et sidespring eller fordi en studerende har set sig sur på en. Kan man værne sig mod det? Hvorledes tackler man i øvrigt spørgsmålet om habilitet – kan man blive inhabil blot ved at blogge? Bør man blogge anonymt? Og hvor går egentlig grænsen for, hvad en corporate blogger kan skrive?

Der er også hele spørgsmålet om adfærd – etikette – i dette relativt nye univers. Hvad er god tone, og hvad lægger man op til øretæver ved at gøre? Hvordan forholder man sig til dem, der blot planker, og hvorledes nærer man sin blogs miljø, så folk får lyst til at bidrage med kommentarer. Og hvad stiller man op den dag, hvor man blot klynges op i en ”lygtepæl” af dem, der kommenterer ens indlæg, og de bliver ved og ved. Jovist, der er nogen, der har oplevet at blive svinet massivt til.

Prisen for arrangementet? Jo flere, der vil med, jo billigere. De faste udgifter (lokalleje) ligger på under 4.000 kroner, og det er alt, der skal dækkes. Om der kommer 50 eller 200, så bliver det under alle omstændigheder billigt for at blive klogere og møde gode folk.

Blogforum har i øvrigt været afholdt en gang før – for tre år siden. Læs mere om det på Trine-marias hovedetpaabloggen og på Thomas Madsen-Mydals bootstrapping.

Blogs i vælten

Lige nu er der jo en kolossal opmærksomhed over for begrebet weblog eller blog herhjemme (og omsider, må man sige). Nye bloggere dukker op hver dag. Privatpersoner med vidt forskellige interesser og mål med bloggen. Virksomheder, der tænker i markedsføring og kommunikation. Medier, hvor mantraet lige nu er ”so ein ding müssen wir auch haben”, og hvor man vil have læserne til selv at bidrage med artikler og fotos.

Så der er altså ”hype” over det at blogge – ovenpå en stille start herhjemme for vel en fem-seks års tid. Men en dag, når nogen fortæller, at de blogger, vil svaret måske blive et ”Gaaaaabbbbb. Det gør alle jo.”

Jeg tror det dog ikke. Bloggere vil for altid vil være/komme på dagsordenen. Selvfølgelig ikke alle og altid – men den, der bryder igennem med noget, som nogen har behov for, om som de typisk ikke kan få andre steder uden videre. Være det sig underholdning, erhverv, politik, journalistik, porno eller noget helt sjette. Og der er tale om mange-vejs kommunikation, hvis man som bloglæser selv ønsker det. Kommentarer kan læses af alle.

Bloguniverset er enestående. En talerstol i hvert ”hjem”. Er man heldig/dygtig, taler man ikke blot ud i den blå luft, men får modspil - der, fordi debatten ikke sker øje til øje, i visse tilfælde kan blive mere frugtbar, end når vi har travlt med at forberede eget modangreb.

Som bloglæser er universet også en guldgrube af mangfoldige holdninger, af viden (og en tidsmæssig faldgrube for visse såsom jeg).

Man bliver desuden let viklet ind i givende netværk (hvis man vil), og det hvad enten debatten drejer sig om informationsteknologi, muhammed, diabetes eller madopskrifter. Dertil kommer, at de, der blot vil blogge for sig selv og måske en eller to andre indviede, KAN holder det helt privat .. (dog skal man så vidt jeg ved holde sig væk fra at have feeds på sin blog – altså den funktion, der varsler de såkaldte feedlæsere om, at der er skrevet nye indlæg siden sidst).

PS: Har du ideer til et programpunkt og vil du af med dem nu, så tryk bare på Comments og skriv ind. Jeg sikrer, det kommer i rette hænder.

PPS: Det angivne tidspunkt for dette indlægs placering på bloggen (9.51) er helt hen i vejret. Jeg er jo ikke synsk. Det skyldes blot, at jeg i morges havde åbnet indskrivningsfeltet for at skrive et indlæg, men fortrød. Og så måtte jeg afsted til mødet.

Ingen kommentarer: