23.8.06

IBM betaler 8 mia. kr. for it-sikkerhedsfirma

Whauv for et opkøb. Verdens største it-selskab, IBM, køber et af verdens største it-sikkerhedsfirmaer, Internet Security Systems, for 1,3 mia. dollars altså næsten 8 mia. kroner.

Så nu overtager elefanterne også sikkerhedsdansen. Lagringsgiganten EMC købte for nylig RSA Security for 2,3 mia. dollar, som jeg skrev om her. Microsoft har opkøbt sikkerhedsfirmaer og har lanceret sikkerhedssoftware.

Men hvad med Hewlett-Packard?

På markedet er vel kun tilbage af de store it-sikkerhedsselskaber firmaet Symantec, der til gengæld for nylig købte sig ind på giganternes profitable lagringsområde gennem opkøbet af softwareselskabet Veritas. Og så har vi det mget mindre firma Trend Micro... og Check Point og..... De skal nok blive opkøbt.

Konsolidering i fuld fart. Nærmere om IBM-købet på
Reuters.

And what's next. Der er jo vækst i markedet for it-sikkerhedsprodukter, og det er der også i markedet for såkaldt business intelligence (beslutningsstøtte, ledelsesinformation etc.). Lur mig, om elefanterne ikke går på storopkøb i den sektor også. I hvert fald går der rygter om, at IBM har set sig varm på et af disse firmaer.

Ingen kommentarer: