22.8.06

Nul bærbar i håndbaggagen?

Rejser du fra Københavns Lufthavn er der ingen ændring i, hvad du må have med i håndbagagen, men flyver du fra London (eventuelt efter en mellemlanding, hvor du igen skal igennem sikkerhedskontrol) må du ikke have din bærbare med i håndbagagen (og heller ikke en masse andre ting). De nye regler blev indført efter den nylige afsløring i Storbritannien af planlagte terrorangreb.

Jeg har én gang pakket en bærbar ned i den baggage, der blev checket ind (til transport i fragtrummet). Kufferten med den bærbare nåede aldrig frem! Aldrig nogensinde.

På Techweb så jeg en række anbefalinger til folk, der er tvunget til at lægge den bærbare i kufferten. De handler om fysiske låse, om back up, om kopier, om sikre passwords etc. Artiklen er her.

På positiv-siden er så, at de rejsende uden dårlig samvittighed igen kan tage flyrejsen som et frirum til at tænke - eller sove. (Må mobiltelefoni ALDRIG blive tilladt på fly).


PS: I forbindelse med sagen om Dell-computere, hvis batterier brød i brand, har der været spekulationer om, hvorvidt bærbare overhovedet bør "flyve". Men den amerikanske flymyndighed FAA (Federal Aviation Administration) har testet løs på, hvor svært det er at slukke batteriebrande, og ud fra disse tests vil man ikke "grounde" bærbare, fortæller denne artikel.

Ingen kommentarer: