13.8.06

Indbrudsopskrift på nettet

En eller anden idiot har lagt opskriften på at udnytte en nyopdaget alvorlig Windows-sårbarhed ud på nettet. Faktisk den selv samme sårbarhed som i onsdags resulterede i en yderst sjælden advarsel fra et amerikansk ministerium. US Department of Homeland Security anmodede alle om hurtigst muligt at få opdateret deres software med den rettelse – patch – som Microsoft kom med i tirsdags som løsning på problemet.

Microsoft oplyser, at den offentliggjort opskrift på indbrud i Windows-systemet virker på Windows 2000 og Windows XP, hvis denne kun er opdateret med Service Pack 1, men det er så vidt jeg ved kun relativt få. Service Pack 2, som kom for et par år siden, blev omtalt kraftigt for alle de sikkerhedsmæssige forbedringer, den indeholdt, og millioner af pc’er blev desuden opdateret pr. automatik.

Ifølge nyhedstjenesten Cnet vil sårbarheden kunne udløse et angreb af samme art som Blaster, der for tre år siden skabte omfattende skader med lammede systemer overalt i verden – og jovist, også i Danmark var der virksomheder, som blev lammet, herunder det Berlingske Hus. Artiklen kan læses
her.

Ingen kommentarer: