21.8.07

Enkel gratistjeneste til foreninger, venner m.v.

Det var ligegodt en tjeneste, som vel næsten enhver gruppe kan drage nytte af umiddelbart, og gratis! Sådan var min hastige vurdering af Groupsites, som netop er lanceret af CollectiveX.

Jeg "snublede" over en omtale af det på bloggen Techcrunch, og på fem minutter have jeg oprettet et privat netværk, inviteret to personer (via deres email-adresser) til at deltage, sat et foto op, og lagt op til diskussion om, hvem der er klogest, mænd eller kvinder:-) Jeg kunne også have oprettet et "offentlig" grupperum.

Groupsites ligger i samme kategori, som den danske pioner, Groupcare, opererer i, og det er faktisk et område, hvor det er myldret frem med gode tilbud de seneste år. Så er man en lille forening eller en bestyrelse, der lige mangler et medlemssystem, som også har mailfunktioner, diskussionsfora og måske fælles fotoalbum, er det bare at gå i gang. Det samme for vennekredsen, der gerne vil have et fælles forum for musikdyrkelsen, eller hvad hobbyen nu går ud på.

Groupcare repræsenterede selv et kæmpeskridt frem inden for gruppesoftware, da firmaet lancerede sit produkt tilbage i 1999. Det var den gang, hvor det selv internt i virksomheder var overmåde bøvlet lige at oprette en gruppe - hvor it-afdelingen typisk skulle involveres.

Det er nok også en medvirkende årsag til, at Groupcare har fået et godt fodfæste også i erhvervslivet. Firmaet oplyser på sit websted, at man har 180 firmaer/organisationer på kundelisten, og at i alt der er 600.000 brugere af tjenesten. Men Groupcare har også gratis tjenester.

Hvorvidt det danske firma's produkt er tynget af de historiske rødder, kan jeg ikke sige. Jeg er ikke længere medlem af nogen gruppe, der bruger det. Men Groupcare har i øvrigt også en dansk konkurrent, når det gælder hurtig dannelse af private netværk, nemlig Mingler.

CollectiveX, der står bag det nye Groupsite, startede med at have fokus på erhvervslivets behov for grupperum med dertil hørende funktionalitet.

PS: Skal/skal ikke oprette et netværk for Langør Beboerforening....ville jo være enklere til at holde styr på kontaktinformationer, til dokumentation af mødeindkaldelser, referater, korrespondence med kommune, til fotos fra de årlige sommerfester. Njet. Har for travlt, men en anden dag - hvis de andre medlemmer presser mig:-)

3 kommentarer:

Mads Kristensen sagde ...

Så manler vi bare domain mapping, så man kan bruge en sådan tjeneste i forbindelse med sit eget domæne. Det vil for alvor gøre det interessant.

Dorte Toft sagde ...

Hej Mads,
De skriver jo således (henvendt til enterprise-version-købere):

"Setup a Groupsite to centralize communication and facilitate interactions in a private secure space that can be branded to match your company.

Many small and medium businesses currently use CollectiveX as their corporate intranet. Many large organizations use CollectiveX to connect geographically dispersed employees involved in various corporate workgroups."

Jeg forsøger at få lidt mere at vide.

Dorte Toft sagde ...

Jeg fandt dette under FAQ:

Can I use my own domain name?

CollectiveX enables you to customize a sub-domain. Your sub-domain will look something like: http://yourgroupname.collectivex.com. You may however, forward any domain to your CollectiveX domain. You can even mask your forwarded domain so that it conceals your CollectiveX sub-domain if desired. Full domain name mapping will be available soon as a premium upgrade.

Will my CollectiveX site look like my company's identity?

You can customize your CollectiveX site with your company's name, colors, and URL of your choice (e.g. yourgroupname.collectivex.com). As a premium option, you can upload your own custom header that incorporates your organizations branding and edit the stylesheet of your Groupsite. Full domain name mapping will be available soon as a premium upgrade.

Can I get my data out if I want to discontinue using CollectiveX?

Yes, you can easily export the data on your group out of the system at anytime from within your Groupsite's Manager area. Data can be exported in XML and CSV formats.

Citat slut. Det sidste er vigtigt, synes jeg, så man ikke har svinebundet sin arbejdsmæssige investering ét sted.