12.8.07

Gratis 500 megabytes lager i "The Cloud"

Microsoft og Google nærmest snublede over hinanden i den forgangne uge med annonceringer rettet mod enhver pc-bruger, der bander over at have sine data bundet i én pc eller kvælende pc’en.

Tilbudene handler om, at man blot ved at bruge Drag and Drop (træk og slip:-) lægger data ud i sit eget kæmpearkiv på nettet. Hvilket så også betyder, at man har adgang til dokumenter, fotos etc., uanset hvilken pc, man arbejder på. Hvis den altså er online.

Microsoft bebudede en afsluttende test (beta-test) af sit tilbud, der logisk nok hedder Live SkyDrive - inspireret af diskdrive og af begrebet The Cloud, der dækker, at programmer og data har nettet - skyen - som deres ”hjem”.

Microsoft giver brugeren 500 Mbytes gratis. SkyDrive’s kaldenavn var i øvrigt tidligere Windows Live Folder. Her gives et indtryk af tjenesten på bloggen liveside.net, og Microsofts Bo Drejer fortæller lidt på sin blog.

Yahoo er ude med et gratis tilbud på 1 gigabyte, men tager penge for mere. Google, der i dag har gratis lagring på nettet af mails (Gmail - knap 3 Gbytes) og fotos (Picasa - 1Gbyte)vil tilbyde 6 Gbyte fælleslager til en pris på 20 dollar årligt, altså 110 kroner. Har man behov for 250 Gbytes er prisen $500 pr. år.

Publikationen InformationWeek synes , at tilbudene fra de store burde være billigere, set i relation til at flere helt nye lagringstjenester faktisk er billigere.

Nu vil der nok være nogen, der siger, at man bare kan etablere sig en hjemmeserver til mængden af data. Så har man jo data under egne sikre vinger og ikke hos "fremmede".

Der er jo faktisk også helt enkle hjemmeservere på vej, og jeg tror på behovet for dem, men for mange vil være lettest blot at bruge ”The Cloud”. For mig ville det også tælle, at få adgang fra, hvor man end er. Den funktionalitet er jo ikke for hvermand at sætte op, hvis man har en hjemmeserver.

Jeg undrer mig dog lidt over, man ikke også kan få en automatisk backup-funktion som en del af The Cloud-tilbudene fra de tre store (eller også har jeg overset det).

3 kommentarer:

Peter sagde ...

Jeg tror desværre kun der er tale om 500 MB og ikke 500 GB, som overskriften indikere

Dorte Toft sagde ...

Ups, for en fejl. Er rettet, og tak fordi du gjorde mig opmærksom på den.

Thomas Mejer sagde ...

.mac har 10GB plads og backupfunktion, synkronisering og adgang til data fra internettet. Desværre er den lidt dyr (vistnok €99 pr år), men utrolig nem at bruge.