24.8.07

Kina får hjælp fra Yahoo og MSN til censur af blogs

Der sættes nu en stopper for muligheden for at skrive blogs anonymt i Kina, mener den internationale forening Reporters without Borders (Journalister uden grænser).

En række internetfirmaer, der opererer i Kina, og herunder Yahoo og MSN, har netop skrevet under på en pagt, hvor de opfordres til at sikre, at bloggere bruger deres rigtige navn og kontaktinformationer, og firmaerne forpligtes til at beholde disse informationer. Firmaerne forpligtes også til at holde øje med, hvad der sker i kommentarfelterne, således at uønsket informationer straks fjernes.

Kinesiske myndigheder har som bekendt allerede flere gange tidligere fået udleveret oplysninger om, hvem der ejer websteder med videre, fra internetfirmaer, og disse informationer har flere gange ført til arrestationer.

Her et udsnit af, hvad Reporters without Borders skriver:
The pact says “blog providers should monitor and manage comments ... and delete illegal and bad information in a timely manner.” Articles 11 and 12 urge them to equip themselves with a secure management system that allows them to keep bloggers’ details, including their real name, address, contact number and email address.
Pagten indebærer ikke et forbud mod at blogge under pseudonym, men Internetudbyderne står til straf, hvis de undlader at fjerne illegal information.

Censur er jo desværre Business as Usual i Kina. Det bliver interessant at se, hvad der sker på blogfronten i forbindelse med at tiden, hvor de Olympiske Lege afholdes i Kina, nærmere sig - og dermed også et øget fokus på menneskerettigheder i Kina. Måske skal pagten også ses i denne sammenhæng.

Ingen kommentarer: