7.8.07

Outsourcede data gidsel i afpresning?

Der er masser af penge sparet ved at outsource it-drift til de store indiske it-selskaber, ikke? Det har vi hørt flere gange. Vi har også tidligere hørt, at et råddent æble hos et offshore outsourcingselskab tjente stort på at sælge kundens data til anden side. Nu fortæller nyhedsmediet Informationweek os så, at et indisk outsourcingselskaber har taget kundedata som gidsel i en slags afpresningssag.

Her er historien. Et amerikansk firma, The Buying Triangle, outsourcer driften af sit produkt, en it-tjeneste, til et af de helt store indiske outsourcingselskaber, Infosys. Tjenesten bruges af US-firmaets kunder til at holde styr på udgifterne til indkøb og til effektivisering på området.

Det amerikanske selskab anklager nu sin Infosys for at holde de amerikanske data som gidsel i en afpresningssag. Data og software vil ikke blive ”løsladt” før The Buying Triangle har droppet sagsanlæg mod Infosys, lyder beskyldningen.

Det indiske firma beskyldes også for at have blotlagt kundedata, således at det amerikanske firmas kunder kunne se hinandens data. Endelige beskyldes Infosys også for – via fortroligt markedsmateriale fra sin kunde – at stikke en føler ud hos potentielle kunder om, hvorvidt de ville være interesseret i et betale for en sådan tjeneste fra Infosys selv.

The Bying Triangle siger desuden, at man tidligere har forsøgt at ophæve kontrakten, fordi kunderne for ofte oplevede nedetid på systemerne.

Indiske Infosys afviser alle påstande og modsagsøger. Amerikanske The Buying Triangle forsøger blot at rende fra en stor regning gennem at anlægge en sag, siger selskabet.

Det bliver spændende at følge sagen. I øvrigt er der jo ikke noget nyt i at kidnappe data. Der findes hackere, som gør det på en ganske særlig måde. De hacker sig ind i systemerne, finder databaserne og krypterer data, altså låser dem som ulæselige for alle andre end den, der har krypteringsnøglen. Som selvfølgelig koster en bondegård at købe af hackeren.

Ingen kommentarer: