24.8.07

IBM og Skype og web-konferencer

Gårsdagens nyhed om, at IBM vil købe firmaet WebDialogs, har en interessant vinkel med Skype i centrum. Det handler nemlig om webkonference-software, som i forvejen kører på Skype mellem pc-brugere.

Den kategori af software gør det muligt at dele skærmbilleder og at samarbejde på, hvad der er på skærmen, mens man snakker sammen indbyrdes, hvis man da ikke blot vælger at mødes ansigt til ansigt - altså via små videokameraer - og snakke. Webdialogs tjeneste hedder Unyte.

IBM har netop bragt sin mail- og gruppesoftware Notes op to date med en række nyannonceringer, heriblandt inden for hvad der kaldes social software, såsom blogs og fælles bookmarking. Nu skal Unyte tilknyttes Notes chatsoftwaren (instant messaging) Sametime. Derved vil IBM øge produktets relevans over for små og mellemstore virksomheder.

En del inden for disse markedssegmenter har satset på Skype for at opnå de muligheder, som hidtil har kostet relativt dyrt og været bøvlet at få på plads, og som derfor været forbeholdt større firmaer. Ifølge IBM egner Unyte sig dog også som samarbejdsplatform for mindre grupper i store virksomheder.

Det har i øvrigt været interessant at se, hvorledes, hvad der i gamle dage blev kaldt videokonferencer, nu for alvor er blomstret op, trukket af de UNGE internetgængere. De finder det ganske naturligt at "kigge hinanden i øjnene", når de chatter og taler via Skype, i modsætning til hvordan den ældre generation har haft det. At man også kan se, hvad den anden snakker om - hvad der står eller gøres på den andens skærm, er jo et logisk næste træk.

Så sent som i går ville jeg gerne have brugt web-conferencing, fordi et emne var så kompliceret, så jeg havde behov for at få kilden til at "tegne og fortælle". Hverken mail eller telefonsamtale slog til. Men jeg er med skam at melde ikke kommet i gang med den type software endnu. Det varer dog ikke længe.

Den voksende popularitet af webkonferencing afspejles i høj grad hos Microsoft, der netop har bebudet en ny familie af "unified messaging software". Familien omfatter Microsoft Office Communications Server 2007, Office Communicator 2007 og Microsoft Live Meeting.

Netværksgiganten Cisco har også set, hvor det sner. Cisco annoncerede i marts et køb af en af de førende spillere inden for brugervenlige webkonferencetjenester, WebEx. Prisen var på hele 3,2 milliarder dollar.

Ingen kommentarer: