17.8.07

Skype sat ud af spillet af langvarigt nedbrud

Gad vide om de gamle teleselskaber ikke klukler fornøjet i dag. En af de unge konkurrenter, der har gjort et kraftigt indhug i de gamles kundebase, er ynkeligt i knæ. Det handler om berømte Skype, som danskeren Janus Friis jo var medstifter af, og som blev solgt for milliarder til e-auktionshuset eBay.

Skype giver gratis telefon via internettet mellem to Skypebrugere, uanset om den ene sidder i Skagen og den anden i Johannesburg, men Skype tilbyder også billig telefoni til en ikke-Skype'r i både ind- og udland.

Sidst jeg var på Skype, kunne jeg se, at der var godt fem millioner registrerede Skype-brugere online på det tidspunkt (hvor mange, der telefonerede på det tidspunkt, oplyses dog ikke). Jeg selv blev smidt af i går eftermiddags, og jeg kan stadig ikke komme på.

Der har været mange spekulationer om, hvorvidt Skype har været udsat for et hackerangreb, men det afvises på det bestemteste. Ifølge Skype er der tale om en softwarefejl - en fejl i en algoritme. Seneste besked fra Skype-holdet lyder således:
Apologies for the delay, but we can now update you on the Skype sign-on issue. As we continue to work hard at resolving the problem, we wanted to dispel some of the concerns that you may have. The Skype system has not crashed or been victim of a cyber attack. We love our customers too much to let that happen. This problem occurred because of a deficiency in an algorithm within Skype networking software. This controls the interaction between the user’s own Skype client and the rest of the Skype network.
Rest assured that everyone at Skype is working around the clock — from Tallinn to Luxembourg to San Jose — to resume normal service as quickly as possible.
Problemet ligger altså i den software, der styrer forbindelsen mellem den downloadede Skypesoftware på brugerens egen pc og så resten af Skype-nettet.

Men er det ikke underligt, at der er gået SÅ lang tid, uden Skype har fået udbedret problemet?

PS: I øvrigt har jeg brugt Skype konsekvent arbejdsmæssigt i den seneste uge, hvor jeg har interviewet på højtryk til et tema (rollebaseret digital identitetsstyring) til Ingeniørens Version2, og kvaliteten har været fin.

Ingen kommentarer: