6.8.07

Æv: Falsk Steve Jobs er afsløret

Jeg er en af de hundredetusinder fans af en blog med navnet "Fake Steve Jobs". Da den rigtige Steve Jobs, Apple-bossen, jo er kendt for en vis arrogance, selvglæde og angrebslyst, var stilen jo lagt. Dertil kom, at den anonyme, humoristiske skribent tilmed var godt vidende om tech, så det blev det til et sted, hvor der også blev sagt mange sandheder om konkurrenter, og selvfølgelig også en herlig opvisning i "selvbetagelse".

Der har også være mange "afsløringer" af, hvem skribenten var. Især var blogverdenens sladderblad, Valleywag, ihærdig, men ramte aldrig rigtig. Nu er den falske Steve Jobs desværre afsløret, og det blev af en jounalist på New York Times. Han fik Dan Lyons, tech-skribent på tidsskriftet Forbes, hevet frem i lyset.

Jeg stemmer i med dem, der ægrer sig over, at det har været så vigtigt at få afsløret, hvem der gemte sig bag pseudonymet. Der burde jo være vigtigere ting at afdække. Men jeg synes såmænd også, at det var rart, at når det endelige skete, så var det en klassisk journalist på et klassisk medie, der gjorde det.

Dan Lyons er i øvrigt også forfatter. Bog nummer to kommer snart, og den er såmænd skrevet af "Fake Steve Jobs". Glæder mig til at se, hvad han har fundet på i den. Bloggen? Den fortsætter, men flytter væk fra den gratis blogtjeneste Blogger, som it-bizzen også ligger på, over til Forbes.

Ingen kommentarer: