Vil du acceptere en tekstbehandler, som du kun kan bruge, hvis du er på nettet? Vil du acceptere, at du kun kan få fat i dit notat, hvis du er på nettet? Altså nul arbejde på flyet, i toget, på færgen eller bare i fred for de evindeligt indtikkende e-mails. Unplugged.
Midt i nyhedsverdenens begejstring over, at Google - som længe ventet - kommer med en samlet softwarepakke rettet mod erhvervslivet, glemmes den vinkel. Alle har fokus på, at det er Microsoft, der nu får konkurrence på det profitable Office-område. Google Apps Premier koster kun firmaet knap 300 kroner pr. medarbejder inkl. support pr. år.
Pakkens pris omfatter mail, instant messaging, kalender, tekstbehandler, regneark og hele 10 gigabyte lagringsplads på nettet pr. medarbejder. Der er noget blogger-software på vej, og vel også noget Power Point-lignende (er opkøbt af Google), og måske får man også Sketchup (3D-tegneprogram) med tiden. Men.
Kan man acceptere at være helt død på alle fronter, hvis linien er død?
Berettiger de mange sparede penge til software, til mailserver, til opgraderinger og måske også til kraftigere pc'er og mere lagerplads ulempen?
Vil Google, hvis support i dag stort set udgøres af FAQ (ofte stillede spørgsmål og svarene derpå) samt brugergrupper på nettet, kunne yde virksomhedssupport?
Vil virksomheder acceptere, at have deres data liggende hos Google, der jo også har haft sikkerhedsproblemer?
Hvad mener du?
Som man kan se af kommentarfeltet til min forrige post har nogen for eksempel savnet at have en lokal kopi af deres mange mails i Gmail liggende på pc'en, så folk har nørklet forskellige løsninger sammen.
Hvad jeg venter på, er at Google får nørklet en eller anden løsning frem, så man kan køre programmer på sin pc, når nødvendigt. Måske bare med begrænset funktionalitet. Det er da heller ikke for ingenting, at nettet gang på gang rummer rygter om et "Google OS" et operativsystem (til at bære programmerne og sikre, at de kan tale med printer, disk etc.).
Men mon mindre kan gøre det? I kloge nørder derude:
Kan man forestille sig en slags Google Virtual Machine til at køre f.eks. tekstbehandleren, eller er det helt i skoven? (En virtuel maskine er kode, der kan gøre det muligt at køre et stykke software på en hvilken som helst maskine - altså uanset om Windows, Linux eller noget fjerde. Eller direkte på det "rå jern" - altså en maskine uden operativsystem.)
PS: Googles tekstbehandler findes vist IKKE på dansk, og ej heller regnearket (jeg kan tage fejl, men en hurtig research på nettet efter den danske side af sagen var forgæves). Dansk stavekontrol har Google godt nok. Jeg hører også, at Google kræver et 10-cifret telefonnummer fra virksomheder, der vil have firmaløsningen. Lidt svært, hvis man er dansk:-)
22.2.07
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
7 kommentarer:
Værktøjer til at arbejde offline med online applicationer som gmail findes allerede, læs her . Jeg er 100% sikker på at Google arbejde på sagen.
Når det så er sagt så er de fleste vel allerede dybt afhængige at at netværket fungerer. Jeg får ihvertfald ikke lavet noget hvis netværket er nede, idet jeg egentlig bruger computeren som "dum terminal" og arbejder på forskellige servere som jeg ssh'er til.
Men jeg bliver sommetider nødt til helt at koble mig af nettet for ikke at ty til overspringshandlinger, så jeg skriver artikler, der ikke er lige ud ad landevejen:-) I øvrigt betaler jeg også pr. downloaded megabyte, når jeg er i mit lille hus på Samsø.
Dorte
Rygterne vil også, at Firefox 3 kommer til at understøtte offline applications.
Så må man bare håbe, at Google vil lege med :-)
Derudover er den absolut bedste e-mail klient til Gmail absolut Mozillas Thunderbird. Den hooker sig op med Gmail, så de e-mails man sender fra Thunderbird også bliver vist i Gmail-udbakken.
Thunderbird har sågar en profil der hedder "Gmail", når man opretter en ny konto, så det kan ikke være nemmere -- er dog ikke sikker på, om lige bestemt dette findes i trunk, branch eller i et release af Thunderbird lige nu, men Thunderbirds måde at arbejde med Gmail på er supersmart.
// Lars (der lige har lagt e-mail programmer på hylden efter Gmail har gjort det muligt at hente mail via POP :-) )
Fordelen er jo også at man slipper for at opdatere lokal software. Vi har lige reinstalleret den bærbare her - bare fordi det hele ligesom sander til på PCeren efter en periode og det er da træls tid, som man aldrig får igen :-)
Og da målet vel er "always on" er jeg frisk på bedre løsninger online, men nok ikke klar til helt at vinke farvel til windows før internetforbindelser også bliver "backet up" :-)
Interessant at se, hvorledes Googles omverden er i gang med at gøre det muligt at køre web-applikationer off line.
@ Lars. Forstår jeg dig rigtigt, når jeg opfatter det som om, at du udelukkende bruger Mozillas Thunderbird som din "dør" ind til mails? At du bagved har hele Gmail-maskineriet, men at du altså aldrig logger direkte ind til Gmail? Og at du med konstruktionen faktisk har en fuld offline Gmail? Hvor mange flere email-konti fodrer din Thunderbird-konto?
Undskyld er jeg er tungnem:-)
@Trine-Maria. Ja, det med at pc'en sander til er en pest, der må kunne reduceres i samme takt som man vælger at støtte sig til webbaserede applikationer.
Jeg selv har sgutte brug for fuld Word-funktionalitet, men blot en "skrivemaskine", der vel at mærke også husker selv regelmæssigt at lagre selv. Derfor dutter Notepad f.eks. ikke for mig.
Faktisk har jeg lige smidt Thunderbird (og Outlook) på porten, efter Gmail er begyndt at understøtte hentning af e-mails via POP3.
Dvs, at jeg kan hente mail fra min mailkonto på Journalisthøjskolen, og samtidig kan jeg konfigurere Gmail, så jeg kan sende mails, så de ser ud som om, de kommer fra min Journalisthøjskole-mail, ergo kan Gmail gøre alt for mig lige nu :-)
Thunderbird bruger Gmail på den måde, at den henter e-mails'ne ned, og i Gmail kan man indstille e-mails hentet via POP (som Thunderbird gør) til at blive arkiveret. Det gjorde jeg, og det virkede perfekt.
Når man så svarer på en e-mail i Thunderbird bruger man Gmails sikre SMTP-server, som så betyder, at afsendte e-mails også kommer frem i ens Gmail, Thunderbird kan nemlig regne ud hvilken SMTP-server der skal bruges, udfra hvilken konto e-mailen sendes fra.
Dette skyldes at Thunderbird kan håndtere flere udgående servere.
Det betyder, at man kan fodre Thunderbird med lige så mange Gmail-konti man vil.
Så ja, man kan have Gmail arbejdende i baggrunden, mens man bruger Thunderbird som sit interface til sine e-mails.
Mails'ne ligger således både lokalt og på nettet, så man kan læse alle sine e-mails (både ind- og udgående) lige meget hvor i verden man er.
For at have cutting edge features i Thunderbird, bør man bruge Mozillas seneste nightly som opdateres en gang i døgnet.
Der er selvfølgelig ikke support på sådanne alfa-udgaver, men til gengæld har man et kick-ass mailprogram :-)
eg vil bare lige følge op på den her, og sige at Google idag har lanceret "Google Gears" som gør at man kan arbejde med web applikationer off-line.
Send en kommentar