11.6.07

Bluf? Google værst til beskyttelse af privatliv

Det ligner krig på ord.

En rapport fra den London-baserede organisation Privacy International udnævner Google til at være det store internetfirma, der beskytter folks data dårligst af alle. Også dårligere end Microsoft. Historien gribes af Associated Press og masser af andre medier. Men kritikere hævder, at Privacy International blot har lavet noget slemt misk mask af andenhåndsviden fra artikler m.v., der udgives for at være research, men som ikke er det.

Foreløbig kan Googles egen tjeneste Google News liste 2,618 nyhedsartikler, når man søger på Google + Privacy, hvoraf i hvert fald flere hundrede gælder denne sag.

Privacy International om sig selv:
Privacy International (PI) was established in 1990 as a human rights research and campaign organization. It was the first privacy NGO to operate in the global environment and since then has been instrumental in the evolution of the modern international privacy movement.
Blandt de første, der kritiserede rapporten, var bloggen Search Engine Land, der dissekerer rapporten trin for trin her. Konklusionen er, at Google hører til blandt de bedre til at beskytte folks privatliv.

Den kendte blogger Robert Scooble er også kritisk, men fortæller, at Google dumper på deres PR-indsats i denne sammenhæng.

En Google-ansat, Matt Cutts, blev så rasende over rapporten, at han besluttede sig til at sove på den, inden han ville tage til genmæle. Og det sker her.

Hvem, der har ret, ved jeg ikke, men jeg kan endnu en gang undre mig over, at den slags angreb fra organisationer, der markedsfører sig som samfundets beskyttere, går fuldstændig ukritisk igennem hos medierne. Også a pro pos mit indlæg i går med overskriften Big Brother en gang til for 117. gang.

2 kommentarer:

Søren Kiilerich sagde ...

Så nåede den også til Politiken ...

Dorte Toft sagde ...

Det var jo næsten forudsigeligt, men tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Og NATURLIGVIS har netop Politiken den totalt ukritiske holdning til en historie af den art.