20.6.07

Google får stoppet Microsoft-chikane

Lang tid før Microsoft kunne byde på søgeværktøjer, der også på effektiv vis fandt frem dokumenter og andet, man ikke lige kunne hitte på sin computer, var Google parat med sin Google Desktop, der klarede opgaven. Men med Vista kom Microsoft på banen med egen desktopsøgning, og det i den grad!

Vistas desktop-søgning var præinstalleret, og det var ikke ligetil for brugere selv at installere alternative produkter til søgning. Ifølge Google satte Vista desuden pc'ens fart ned, når det var Google Desktop, der stod for søgningen.

Google gik til det amerikanske justitsministerium for at få standset, hvad der blev betegnet som konkurrencehæmmende foranstaltninger, og i går gav Microsoft sig.

Google blev støttet af en række delstater i sit sagsanlæg, mens justitsministeriet ifølge New York Times oprindelig afviste Googles klage som ubegrundet. Da de offentlige anklagere hos de involverede delstater derefter gav besked om, at de ville køre sagen uden om ministeriet, ændrede holdningen sig.

Microsoft lover, at der vil ske ændringer. Advokater involverede i sagen fortæller New York Times, at styresystemet Vista vil gøre det lettere for kunderne at bruge den desktop-search, de ønsker, og kunderne ville også få vejledning i, hvorledes de kan skifte. Desuden skulle Microsoft få sikret, at pc'er ikke længere taber fart, hvis der anvendes alternativt software fra Google eller andre.

PS: Den svenske it-nyhedstjeneste Computersweden har en læseværdig artikel om, hvorledes svenske banker samt kreditkortselskaber har forsøgt at lægge låg på en sag fra 2005, hvor over 25.000 kontokortnumre er stjålet. Det skete via et e-indbrud i et selskab, der står for betalingsformidling, og konsekvenserne har været milliontab. Kunder har blot fået udskiftet kort uden fuld forklaring, men de, der er ramt, er dog blevet kompenseret.

4 kommentarer:

trolden sagde ...

Er det ikke sådan generelt at store firmaer tror at det kan tillade sig alting. Og disse gangster agtige metoder prøver alle store om de kan slippe godt fra. Det er en af grundene til at fremtiden nok ligger åbent og klar for åben source. Her er der indtil videre ingen, der er interesseret i at forhindre andre i noget. For de har samme mål, god software til alle. Det har Microsoft også, bare der er deres og ingen andres. Mellem stater kalder man det for protektionisme.

Til det med de Svenske banker/kreditkort udstedere, så forstår jeg godt at de ikke er interesseret i at fortælle hvad der er sket.

Men det kunne lige så godt være sket i Danmark. Hvis der er brådne kar et sted hvor det ikke forventes, som her hos en ekstern betalingsgateway. Så alt handel på nettet er et spørgsmål om tillid til den man handler med. Og dennes underleverandører.

Jeg kunne skrive en lang forklaring på hvordan man kunne lave et meget sikre system.

Intet bliver rigtigt sikkert før de kort vi render rundt med, skal aktiveres inden brug, enten med en kode eller noget biometrisk kombineret med en en dato-tid variabel, som har en kort levetid.

Men intet kan laves 100% sikkert, men det kan laves meget bedre end det vi har i dag

Jacob sagde ...

Jeg er nok dybest set lodret uenig i at der er tale om chikane fra MS's side. Det virker som om I syntes at Google er en mindre virksomhed... Det er der jo langt fra tale om. Google har jo selv noget der minder om monopol på flere forretningsområder - eks. reklamer på nettet og vil uden tvivl forsvare deres forretningsområder lige så aggressivt som MS har gjort og gør. Det er der vel ikke noget mærkeligt i. For et lidt anderledes perspektiv på sagen, se denne artikel.
http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_google_changes.asp

Det er jo skønt at open source kan løse alle de problemer! (tyk sarkasme her)

Dorte Toft sagde ...

O.k. Har Microsoft spændt ben eller ej i dette tilfælde? Artiklen som Jakob linker til, afviser, at det er tilfældet. Den fortæller også, at Microsoft var ude med sin Desktop-search før Google, men det må være passeret under min radar. Jeg var netop så glad for Googles desktop search fordi Microsofts stifinder og de andre muligheder for at finde "forsvundne" dokumenter på pc'en var så håbløse.

Har andre oplevet, at Microsoft kom først?

@trolden. Ja it-historien er fuld af chicanerier, hvor store it-selskaber gør livet vanskeligt for andre. Og nu har vi heldigvis Open Source-verdenen, der gør livet lidt vanskeligere for de store:-)

trolden sagde ...

@jacob
Den side du henviser til, er ligesom når en DF-mand, og han henviser til deres hjemmeside, hvor man finder sandheden. Eller tilsvarende analogi.

Modsat det fleste andre har jeg benene dybt begravet i begge lejre, og ikke som de fleste der forsvare MS, der har ensretningsbrillerne på.

Men det jeg udtrykte var nu bare noget generelt om store virksomheder, det kunne lige så godt hedde Arla,TDC,Telia.DONG m.fl.

Forøvrigt ville jeg i dag kunne klare mig helt uden MS. Jeg har virkelig brugt tid på at tænke, hvor jeg ville mangle MS.

Jeg kan ikke komme på noget sted!

Nååå - jo jeg ville mangle kunder ;-)