3.6.07

Google får tæv for problemer med sikkerheden

Alene inden for den seneste uge er der afsløret fire problemer med sikkerheden i Googles produkter. Problemerne rækker lige fra, at en Google-søgning kan manipuleres via et såkaldt man-in-the-middle-attack (under ganske særlige omstændigheder) til påpegning af, at når Google opdaterer sin software på vores pc'er, såsom Google Desktop, så sker det ikke via en sikret forbindelse.

Nyhedstjenesten The Register har en gennemgang af sikkerhedsproblemerne her. forløbig tyder det dog på, at det ikke er sårbarheder, der udnyttes af de ondartede hackere, men som påpeges af hackere, der bevæger sig inden for lovens ramme.

Men holder den "gamle" visdom vand - den om "Microsoft-produkter angribes først og fremmest, fordi hackerne går efter så mange ofre som muligt" - så kommer vi måske også til at se mange angreb mod Google. Eller hvad tror du?

Hele Google-situtionen minder mig dog lidt om, at diverse "sikkerhedsfolk" søger efter berømmelse/omtale ved at påpege usikkerheder, der er i kategorien "hvad nu hvis min r.. var spids og smurt med remoulade". Men måske tager jeg fejl.

Ingen kommentarer: