Historien brød løs, da en anden spiller, aktiehandleren Jim Kraber, mente, at gevinsten ikke kunne være opnået på ærlig vis. Han havde selv sat alt til side for at hellige sig spillet i håb om at vinde prisen på 1 mio. dollar. Hans mistanke, som CNBC tilsyneladende ikke tog så alvorligt indledningsvis, ledte imidlertid til en grundig artikel i Business Week:
CNBC's Easy MoneySåledes beskriver Business Week metoden, der gav de ekstremt store gevinster: Personen gik på CNBC’s websted og valgte et antal aktier, der skulle købes i et vist stykantal, men udførte IKKE købet FØR kl. 16, hvor børsen lukkede. Først efter – altså når efterhandlen var begyndt, og det stod klart, hvilke aktier der gik op. Typisk ville det være aktier i virksomheder, der aflagde kvartalsregnskab eller gav andre nyheder efter børsernes lukning. Spilleren holdt vel at mærke sin browser åben hele tiden, og når han havde set udviklingen og klikket KØB til de aktier, der sprang godt i vejret, skete købet alligvel til den aktiekurs, der var gældende, da han først markerede, hvilke aktier, han ville købe. Altså før børsen lukkede.
BusinessWeek uncovers that the cable channel's own design flaw may be behind the investigation into its million-dollar stockpicking contest
CNBC oplyser i et opslag den 8. juni, at man p.t. har sat to it-eksperter til at undersøger, om en sådan manipulation var foretaget.
Men det er ikke det eneste. De skal også undersøge, om der var deltagere, der ved at kode et ”script” kunne omgå de sikkerhedsforanstaltninger, der var gældende for aktiespillets it-system.
Og så er der desuden sat en aktiehandelsekspert til at se nærmere på, om visse spillere har foretaget "illegal market manipulation to affect actual prices of stocks represented in their contest portfolios”.
Prisen på 1 mio. dollars skal senest tildeles vinderen den 8. juli. Hvor meget er det egentlig, der sættes på højkant i de danske aktiespil (såsom Børsens og Berlingskes) og har der mon været snyd?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar