23.5.07

Kvinder anbefaler unge kvinder it-job

75 procent af kvinderne, der arbejder med it, vil ikke tøve med at anbefale unge kvinder at følge den karrierevej. Det fremgår af en ny undersøgelse, som er foretaget af medlemsorganisationen Women in Technology International.

7 pct. vil dog fraråde unge kvinder den karriere. Gad vide af hvilken årsag? Jeg har kun haft tid til at læse uddrag af undersøgelsen, men den hele findes til download her.

I alt har 2.000 kvinder på chefposter deltaget, og heraf var 16 på direktørniveau (CIO - Chief Information Officer). Allerflest havde arbejdet med it-relateret job i 10-19 år.

Kvinderne beretter om god udnyttelse af deres kompetencer, og mange frihedsgrader. Hver anden siger, at hendes tilfredshed med arbejdet er stor. Hver anden siger også, at arbejdspladsen er god for kvinder.

Ligestillingen? 44 procent af kvinderne finder en manglende ligestilling til gavn for mænd, når det gælder muligheden for at deltage i/lede vigtige initiativer. 46 procent melder om lighed.

48 procent af kvinderne siger, at de har sværere ved at trænge igennem - få deres stemme hørt - end mænd. 42 procent siger, at der ingen forskel er.

I øvrigt har CIO'erne typisk haft en rollemodel og eller en mentor. 27 procent arbejder på en arbejdsplads, hvor der er et Q-netværk eller en mentorordning til kvinder.

Det allerstørste problem! Når det helt store, meget betydningsfulde projekt kolliderer med familieansvaret.

Og jovist. Det kender mange til, og det blev også nævnt, da jeg skrev om, hvor forsvindende få danske kvinder, der søger datalogien. Det tidligere indlæg er her.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Statistik er som en god bikini; viser det meste, men skjuler det væsentlige.

Tillad mig at gentage nogle af dine tal.

56 procent af kvinderne finder IKKE at en manglende ligestilling er til gavn for mænd.

52 procent af kvinderne siger, at de IKKE har sværere ved at trænge igennem end mænd.

I øvrigt har CIO'erne typisk IKKE haft en rollemodel og eller en mentor. 73 procent arbejder på en arbejdsplads, hvor der IKKE er et Q-netværk eller en mentorordning til kvinder.

Samme tal, blot formuleret anderledes. Fremstillet på denne måde smager de anderledes, og lægger op til nogle lidt andre konklusioner, right? :-)

>> 7 pct. vil dog fraråde unge kvinder den karriere. <<
Mon ikke man kan finde 7 % indenfor enhver branche, som vil fraråde andre at følge i deres fodspor? Sygeplejersker, skraldemænd, dataloger, projektledere osv.

Mvh
Kenneth

Dorte Toft sagde ...

Kom jeg med en konklusion?:-)

Anonym sagde ...

Kom jeg med en konklusion?:-)

Gjorde du ikke?
Måske forventede jeg bare at få en spandfuld feministisk dagsorden i sylten. (Note to self: hold op med at se DR2-programmer med Leonora Christina Skov.) :-)

Jeg gættede på at det var dig der konkluderede at CIO'erne typisk har haft en mentor, hvilket umiddelbart strider mod at 73% ikke har været på en arbejdsplads med en mentor-ordning.

Men ellers var jeg måske for hurtig til at læse mellem linjerne - og der kan som bekendt stå hvad som helst. :-)

God (t det snart er) weekend.
Mvh
Kenneth

Dorte Toft sagde ...

Helt tosset er du nu ikke. Det med de 73 pct. - det gaelder de 2000 kvinder. Ikke de ganske faa CIO'er, som jeg satte saetningen lige efter. Saa det var bestemt til at misforstaa. Undskyld.