29.5.07

Mindre åbenhed nødvendig

Der er desværre et væsen derude, som har set sig gal på mig, og han forsøger at ødelægge bloggen for alle via en række kommentarer. Det er årsagen til, at jeg ved forrige indlæg har måttet slette to kommentarer, men han bebuder, at han vil fortsætte. Måske har han fået en mission i livet:-)

Jeg bliver derfor nødt til at mindske åbenheden lidt. Som jeg tidligere har skrevet, foretrækker jeg, at alle kan komme til orde i kommentarfeltet direkte. At kommentaren går på straks. Nu må jeg tage et kig på hver kommentar først for at få frasorteret disse angreb fra den ivrige mand. Der kan derfor gå en stund fra en kommentar skrives, til den fremgår af webstedet, men sjældent mere end et par timer.

5 kommentarer:

Rasmus sagde ...

Er det ikke muligt at banne specifikke IP-adresser?

trolden sagde ...

@rasmus
Den blog er hos google, så hvordan vil du gøre det? Og hvis man kunne, så skal man for det første være sikker på at han/hun har en fast IP, og det er man ikke.

Men Dorte kan ændre bloggen til, at det kun registrede medlemmer af denne blog, der må kommentere, og på den måde lukke de uønskede ude. Jeg ved ikke helt hvordan det virker, men det er en metode.

Men det burde jo ikke være nødvendigt. Alle burde have pli på en "nogenlunde" seriøs blog ;-).

Alle har nogen aversioner blandt det skrivende folk. Det har jeg også, men det mest p.g.a. deres uvidenhed og dumhed. Men jeg skriver da kun hvad de mangler, for at udfylde hullerne i deres viden uden at bliver personlig. Nå, man behøver jo ikke at være dum for at være af en anden mening :)

anders dahl pape sagde ...

Jo, man kan sagtens blokere specifikke ip adresser. Men dels, kan man med lidt viden sagtens omgå dette ved at gå igennem diverese proxy servere på nettet og dermed hele tiden skifte ip adresse, og risikoen er også at man blokere for f.eks. en hel gruppe mennesker, som deler den samme offentlige ip adresse - som jeg f.eks. gør sammen med 20 andre på kontoret her.

Jeg driver selv et site, hvor vi til tider døjer med sindsforvirrede personer, og det er fandens svært at gøre noget effektivt ved. Det mest effektive, er at screene som Dorte nu begynder på - men også, det mest tidskrævende...

codegirl.dk sagde ...

Det er ikke nødvendigt: det er dit valg af blogging platform der gør det nødvendigt. Der er altid en teknisk løsning, men for de fleste er den for besværlig. En "almindelig bruger" sætter jo ikke selv en (virtuel) server op. Måske er der penge i at lave et blog hotel med indbygget twit-filter... det vil jeg gå i tænkeboks med.

Dorte Toft sagde ...

Anders Dahl Pedersens beskrivelse passer til den konkrete sag.

@codegirl. Den tekniske løsning virker imponerende, men jeg fatter ikke en brik:-) Kunne du forklare lidt nærmere? Og mon det er en teknologi, der på et tidspunkt vil komme til de populære blogplatforme?