6.5.07

Magtkampens A-Z, Del III

På en tidligere arbejdsplads var der et rigtigt godt bibliotek, styret af to dygtige bibliotekarer. Da magt altid har interesseret mig, tog jeg jævnligt et kig på ledelsesbøgerne, og én stak i øjnene, for i titlen indgik ordet "Magt". Af bogens lånerkort fremgik imidlertid, at den - i modsætning til de andre - aldrig havde været lånt ud. Alligevel var det bogen, der så ud til at være den allerflittigst læste. Og jeg som den gang troede, at det kun var pornoblade, der blev læst i smug:-)

Og hermed lidt flere citater fra MIN lille bog om magt, Magtkampens A-Z, som jeg tidligere har skrevet om her og her.

H

Hybriden: Blandt de få kvinder, som er svære at få ram på i konkurrencen, så pas på. Signalement: Velbegavet, dobbelt så flittig som du, svær at placere inden for din gængse opfattelse af det svage køn. Hun vækker respekt, men bestemt ikke seksuel appetit. Det skyldes din kastraktionsangst (i begge hoveder).

I

Interventionsret: Jo højere du kommer, jo mere ret har du til at blande dig i petitesser langt under din værdighed.

J

Ja: Et vanskeligt ord, fordi det er nødvendigt at begrunde, hvorfor man siger ja til en forandring. Derefter skal man tilmed bære ansvaret for det, man sagde ja til. Nej er konserverende og dermed lettere. Især, fordi det er sværere at opgøre konsekvensen af et nej.

M

Middelmådighed: Hvis garneret med initiativ, så typisk kandidat til forfremmelser. Har bedre chancer i magthierarkiet end den klogeste, idet denne kan opfattes som en trussel mod dem, der står for udnævnelsen.

Og nu er ferien slut, så tilbage til det normale stof på denne blog. Men efter opfordring (kommentar til tidligere indlæg) fortsætter jeg dog også med flere citater fra min bog.

Ingen kommentarer: