11.5.07

Fredagens grovfil

Skolelærerne og SF siger, at man skal droppe it. Det mente de også for 20 år siden. (Inspireret af Computerworld-artiklen: ”Lærerne og SF: Drop it-test resten af skoleåret”.)

HP
er holdt op med at sælge IT. Nu står HP på hovedet for at sælge I punktum T punktum, fortæller annoncerne, hvad det så end er. Mon profitten er større på I.T. end IT, eller skulle reklamebureauet mon begrunde sin høje pris med en sproglig nyskabelse?

En ny undersøgelse fra konsulentgiganten McKinsey giver følgende resultat: 83 procent af it-cheferne i Nordamerika oplyser, at virksomhedens it-strategi udvikles i et samarbejde mellem forretning og it-afdelingen. Forhåbentlig har McKinsey tavshedspligt, for ellers står 17 procent til øjeblikkelig fyring.

Microsoft
sælger enkel beskyttelse mod angreb fra rumvæsener og hackere, fortæller annoncen for Microsofts Forefront-produkter. Det sker samtidig med, at Microsoft udsender stribevis af rettelser af sårbarheder, som kan udnyttes af hackere – og hvem ved, måske også Aliens.

Hvor er vi glade for vores digitalkamera med de 5 megapixel. Bare synd, at farmand aldrig får trykket på udløseren to sekundet før sønniken sparker bolden i målet, og synd at mor blot får et stykke blå himmel i stedet for den flotte fiskehejre på flugt. Vi er vendt tilbage til de gode gamle dage, hvor motivet skulle fæstnes på glas. ”Stå heeelt stille". Der skulle dog være en lysning på vej, fortæller New York Times.

Hvad skal vi leve af, spørger de Radikale i dag i en kronik i Politiken. De har mange forslag blandt andet om værdien i bedre integration, mere selvstyre til forskning og kultur, anerkendelse af talent, tværfaglig inspiration, miljøteknologiske styrker etc. etc. Det eneste overraskende fra de Radikales side er en bemærkelsesværdig præstation. Trods de mange forfattere (Elsebeth Gerner Nielsen, Lone Dybkjær, Morten Østergaard, Johs. Poulsen, Poul Erik Christensen og Simon Emil Ammitzbøll) lykkes det dem helt at undgå at nævne nogen af de allerstørste hindringer for, at Danmark får noget at leve af. Der er ikke et ord om erhvervslivets store problem med at skaffe ingeniører og dataloger nok. Og ikke et ord om, at danske unge ikke gider naturvidenskabelige fag, ej heller om der tilmed er en nettoudvandring af de ganske få højtuddannede, vi har på det område. Men pyt. Politiken er jo blot et menighedsblad, så den grove udeladelse opdages næppe. Man skulle dog næsten tro, at de Radikale i disse dage burde have mærket behovet for mere realisme.

Ingen kommentarer: