13.9.07

Finansministeriet tænder på udskældt it-leverandør

Kan det passe, at Finansministeriet, der har den Digitale Taskforce under sine vinger, har valgt at satse på en it-leverandør, som en håndfuld kommuner samt Kommunernes Landsforening p.t. skælder huden fuld? Måske.

Det handler om Software Innovation, der for nogle år siden kvalificerede sig til at blive en af de udvalgte, som kunne levere et "blåstemplet" fælleskommunalt system til sags- og dokumenthåndtering, også kaldet FESD.

Rygtet om, at Finansministeriet satser på Software Innovation, hørte jeg for et par måneder siden. Nu fortæller Computerworld her , at ministeriet har testet et sådant system:
Finansministeriet, der via den Den Digitale Taskforce spiller en hovedrolle i FESD, har selv testet det udskældte ESDH-system fra Software Innovation.
Leder af Den Digitale Taskforce, Lars Frelle-Petersen,forklarer, at testen er forløbet tilfredsstillende, men at der endnu ikke er truffet beslutning om valg af ESDH-leverandør.
"Der ikke truffet nogle afgørelse i Finansministeriet, men prøven gik sådan set tilfredsstillende. Vi testede en rå FESD-version, hvor der var ikke stillet nogle former for tillægskrav," siger han.
Citat slut. Kommunerne, der er skuffet over systemerne fra Software Innovation er: Bornholms Regionskommune, Sorø Kommune, DR, Randers Kommune eller Albertslund Kommune. Angrebet fra Kommunernes Landsforening ses her.

Nu skal man jo altid være overmåde forsigtig, når det gælder offentlig IT. Ikke sjældent ser man leverandører hængt ud for problemer, der i høj grad hængder sammen med en problematiske kravspecifikation fra kundens side.

Nogen gange tænker jeg, at leverandører må være alt for sultne, siden de byder ind på offentlige opgaver. Der har jo været en klar tendens til, at allerbilligste tilbud vandt, uanset at det måske er urealistisk billigt og båret oppe af lyse håb om senere "efterbevilling" i form af fakturerbare timer, hver gang der skal slås en ekstra streg.

I den sammenhæng må vel nævnes, at norske Software Innovation efter et underskud i Danmark i 2006 fyrede direktøren, og det er nu den tidligere Oracle-direktør Peter Perregaard, der skal få skuden på rette køl igen.

Og a pro pos Oracle, der ellers står stærkt med sin databasesoftware herhjemme.... I dag kan jeg - ligeledes på Computerworld - læse, at staten nu lægger endnu et æg over i Microsofts kurv. En ny version af portalen borger.dk, der er bygget på en Oracle-database-platform, skal nu bygges på en Microsoft-platform. Artiklen er her.

Der findes folk, der mener, at staten i forvejen simpelthen elsker Microsoft for højt, men måske spiller pris også en stor rolle her.

Ingen kommentarer: