23.9.07

Krimier: Markante erhvervsfolk må ryste i bukserne

He, he. Flere markante erhvervspersoner må i dag være blevet lidt nervøse for, om de en dag ender som skabelon for en person i en dansk krimi. Jeg læste lige, at en businesskrimi er på vej, inspireret af eHuset og skrevet af den garvede erhvervsjournalist Birgitte Erhardtsen. Titlen er "Bristepunktet".

I Erhardtsens pc ligger allerede begyndelsen på næste businesskrimi, fortæller Berlingske i dag. Titlen er "Barbarerne" og krimien er inspireret af en kapitalfonds overtagelse af en stor dansk virksomhed. Er det mon TDC?

Den nysgerrige får nok et svar ved at se nærmere på de opkøbte koncerner, som Birgitte Erhardtsen har haft sit fokus gennem de seneste år på det magasin, der først hed Børsens Nyhedsmagasin og som siden blev til Berlingskes. Den nysgerrige får måske også et snift af, hvad der ellers kan være i støbeskeen.

Jeg erindrer især hendes markante dækning af den tidligere så beundrede investor Michael Mathiesen og hans venturefirma 2M Invest, samt af Preben og Erik Damgaards børsnotering af deres firma.

Hvor Damgaard-brødrene dog fik på tæven af Erhardtsen & Co. efter en nedjustering. Der blev mere end antydet, at de bare helt bevidst havde været ude på at tage r.... på naive investorer (en påstand, som jeg i øvrigt tvivlede på da og nu).

Men hvilket roman-stof. De to brødre blev jo tilmed til milliardærer, da Microsoft senere købte Navision, som Damgaard-huset var fusioneret ind i.

På det seneste har Birgitte Erhardtsen så haft fokus på finansmændene Peter Forchhammer og Aldo Petersen. To mennesker, jeg også selv har haft fokus på i mange år, og især mens jeg var på dagbladet Børsen. Da var de to nemlig inden for it (Forchhammer er det stadig i et vist omfang), men nu de jo fået fokus på vindenergi (Greentech, Eurotrust m.v.) og ejendomme.

I deres kreds ses blandt andet også den tidligere topchef for Samson Bank, Ole Abildgaard samt Gigamanden Finn Helmer. Og vupti! Jo, Aldo Petersens barndomsven og forretningskollega Erik Damgaard er jo også med i kredsen, og nu beskrives han jo noget mere positivt....Brænder tampen mon?

Under alle omstændigheder er de mænds liv og levned i hvert fald så langt mere interessant for mig end de politikeres liv og levned, som allerede har inspireret til litterære fiktionskarakterer, men jeg er heller ikke et politisk dyr.

På sin vis stiler Birgitte Erhardtsen dog mod slutningen på sin karriere som erhvervsjournalist. Godt nok vil hendes nye "star quality" nok tiltrække nye kilder, men de fleste gamle vil lukke i. Hun varmer tilsyneladende også op til en helt ny karriere. Erhardtsen siger således i Berlingske artiklen:
"...når man når en vis alder og modenhed som journalist, så er der altså ikke så mange tilbage med min erfaring blandt almindelige menige journalister. Det er ikke sikkert, man orker eller kan blive ved med at være med blandt alle de unge hurtigtkørende. Så vil en forfatterkarriere jo være meget passende.«
Jeg glæder mig til at læse Bristepunktet, og det er ikke kun, fordi jeg selv fulgte inspirationen eHusets op og nedtur. Jeg er nemlig helt enig med Birgitte Erhardtsen i erhvervslivet rummer så mange dramaer, at det er synd at forbigå netop erhvervslivet i fiktionen. Det har jeg erfaret både som erhvervsjournalist og som én, der også har været mange år på den anden side af bordet.

PS: Jeg har tidligere skrevet lidt om Aldo Petersen, Peter Forchhammer med flere her.

1 kommentar:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.