6.9.07

Tysk fupforsøg mod danske virksomheder

Et tysk firma forsøger lige nu at lokke danske firmaer til at få registreret deres domæne i "Dansk Internet Register". Tilbudet kommer via almindelig post, altså hverken e-mail eller telemarketing, og det er et rent fuptilbud. For 958 Euro pr. år, i minimum tre år, kan man få sig en slags annonce i et e-opslagsværk.

Det har INTET at gøre med domæneregistrering, men det tyske firma har tydeligvis haft snablen nede i de registrerede .dk-domæner for at hente adresser på dem, som domænerne tilhører.

Fupforsøget beskrives af Peter Toft, civilingeniør, ph.d. og algoritme-designer, i hans blog på it-mediet version2.dk. Via en link i hans indlæg, kan man også se, hvorledes henvendelsen ser ud. Heri opfordres man til også at skrive tre søgebegreber, som vil kunne lede besøgende på opslagsværket hen til firmaet.

Afsenderen er:
VDAV - Verband Deutscher Auskunfts- und Verzeichnismedien e.V.,
Heerdter Sandberg 30,
40549 Düsseldorf,
Germany


I bloggens kommentarfelt melder to personer sig, som også har modtaget brevet. Nok har Version2's blogs mange læsere, men det kan tyde på en ret så omfattende udsendelse.

Den spøjse side af sagen er, at det fremsendes pr. snailmail - alm. post. Sandsynligvis fordi folk efterhånden er blevet meget opmærksomme overfor svindelforsøg af den art via telefon eller mail. Men skriver man under, koster det alt i alt næsten 22.000 kroner for ingen verdens ting. Søgemaskiner finder som bekendt også frem til dit firma.

Tilføjelse kl. 10.10. Jeg ser nu, at Erhvervsbladet i går havde en omfattende omtale af fupforsøget. Det kan ses her.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

FYI: Link til Peters blog er defekt.
-Søren

Dorte Toft sagde ...

Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Er udbedret.

Albagaard sagde ...

Har selv modtaget nævnte "tilbud" både som privatperson med familie-domæne og som selvstændig med firma-domæne. Magen til stupid frækhed skal man lede længe efter.

Gad vide om dansk lovgiving og nyligt afsagte domme om emnet også er gældende i dette tilfælde, hvor selskabet er registreret i Tyskland.

Dorte Toft sagde ...

Mon ikke Håndværksrådet med flere går en sag ud af det. Vinklen er med i Erhvervsbladets dækning.