27.9.07

Spirende tech, sløve tech-brugere


Gamechangers i de lave stole: StumbleUpons Garrett Camp (t.v.), Netvibes Tariq Krim og Diggs Kevin Rose.

Boston: Kun relativt få af de omkring 1000 deltagere på en konference på MIT i Boston om spirende teknologier, bruger de nye typer softwarebaserede tjenester som Del.icio.us, Digg, feedreaders og Twitter.

”Hva’...Er der ingen her, der bruger Twitter,” lød det overrasket fra en af deltagerne i den indledende paneldebat, den unge stifter af Digg, Kevin Rose, efter en håndoprækning i salen.

Digg, som har 20 millioner unikke brugere pr. måned, er stedet, hvor man kan tjekke, hvilke nyheder og blogindlæg, som andre finder allermest interessante lige nu. Twitter (kvidren) er en slags miniblogning via mobilen.

Paneldebatten ”Game Changers” indledte i går konferencen EmTech (Emerging Technologies), arrangeret af tidsskriftet Technology Review, udgivet af Massachusetts Institue of Technology.

Håndsoprækningen var dog usædvanlig, for faktisk havde alle deltagere som led i deres ”navneskilt” teknologi til ”håndsoprækning”om halsen. Det var en ”interactive name tag” med navnet nTag, og den blev brugt flittigt af de forskellige ordstyrere til hurtigere temperaturmålinger.

Traditionelt mediebrug
Et af undersøgelserne handlede om, hvorledes man orienterede sig i nyheds- og informationsstrømmen:
38 procent af tilhørerne i salen brugte primært de traditionelle papirmedier – aviser og tidsskrifter.
45 procent brugte, hvad der blev kaldt ”pre web 2.0” – avisernes onlinetjenester.
Kun 16 procent brugte de tjenester, hvor der sammenstilles nyt fra blogs, onlinenyheder med videre.
33 procent brugte i øvrigt ikke en ”newsreader”, men mest populær var Google Reader med 38 procent af stemmerne.

Hele 61 procent brugte ikke sociale tjenester såsom Digg og Del.icio.us (genvej til overblik og deling af bookmarks).

Digg-stifteren Kevin Rose var dog kommet sig over overraskelsen over den sparsomme brug af Twitter og de øvrige tjenester, da dagen sluttede.

”Mange af tjenesterne har jo kun været fremme i relativt kort tid,” sagde Kevin Rose. Han var i øvrigt også blandt de 35 unge bag bemærkelsesværdige opfindelser og projekter verden over, som blev præsenteret på årets EmTech. 200 var indstillet, og vinderne var udvalgt af komité, nedsat af Technology Review.

nTag - det interaktive navneskilt

Det interaktive navneskilt, nTag, som blev brugt til afstemningerne, har en trykfølsom skærm med ganske få knapper til navigation (scroll, tilbage, ok).

Enheden hjælper med at ”netværke” (man udveksler elektroniske visitkort) og med at ”huske” agenda’en og egne planer. Den giver desuden arrangøren mulighed for at skubbe ekstre information ud (nTag vibrerer, når det sker), og til at hente vurderingen af konferenceindlæggene hjem. Via en trådløs forbindelse transmitteres indholdet løbende til en server, hvor deltagerne også efterfølgende kan hente deres netværksinformationer.

Det interaktive navneskilt er oprindeligt udviklet af studerende på MIT. Det kommercielle koncept for nTag hedder ”udlejning” – som med tolkeudstyr.

En ny version er på vej med betegnelsen "Near You" - den vil også - hvis deltagerne ønsker det - kunne reflektere data om, hvem man er i nærheden af, og ens kontaktliste vil være suppleret med fotos.

Konferencedeltagere havde dog en anke over for navneskiltet. Det var for tungt til at have i en snor rundt om halsen.

Ingen kommentarer: