20.9.07

Inspirerende tech til weekend-sjov med ungerne

Endnu et nyt kamera, der skal anmeldes? Gaaab. New York Times kendte it-journalist, David Pogue, bryder pludselig et fast koncept for i stedet at fortælle om en inspirerende teknologi, der kan give far, mor og unger en herlig weekend sammen.

Det er en teknologi, som vi for eksempel kender fra Walter & Grommit, men let nok til at også amatører kan bruge den (påstår producenterne i hvert fald). Foto efter foto efter foto tages, mens figurerne i modellervoks ændres lidt. Til sidst afspilles de enkelte billeder hurtigt, og voila! En animeret film.

Videoen "Stop Motion Video" by David Pogue er her. Softwaren, der anvendes, er her, hvor der også er masser af eksempler på brugen.

Så har du fået et rigtigt godt indtryk af, hvad I kan gøre. Hent blot modellervoksen frem eller alle Legobrikkerne eller både/og. Samme teknologi kan jo også bruges til at vise de fantastiske billeder af en blomst, der springer ud, eller til at vise skiftet af årtider.

Der er i øvrigt masser af eksempler, som man kan fortabe sig i YouTube.com. Søg blot på "claymotion", og her er en lille smagsprøve:Hmmmm. Jeg må vist ud og ha' lånt mig en unge eller to, så jeg kan legitimere mit indre legebarn:-)

Ingen kommentarer: