11.9.07

Microsoft til modangreb på Google/Cap Gemini

Efter en tænkepause ovenpå nyheden om, at det store konsulenthus Cap Gemini nu også vil tilbyde sine kunder støtte til at indføre Google Apps Premier Edition - altså Googles virksomhedpakke - tager Microsoft nu til genmæle med et modangreb.

Den kendte Microsoft-blogger, Mary Jo Foley, har fået en mail fra Microsoft, der rummer liste med 10 spørgsmål, som enhver virksomhed, der overvejer at gå Google-vejen, bør stille sig selv forinden. Det er faktisk interessant stof blandt sprøgsmålene.

Microsoft hæfter sig blandt andet ved, at Google i høj grad er annoncefinansieret. Hvad sker der, hvis annonceindtægterne svinder ind, lyder et af spørgsmålene. Microsoft skriver også, at når Google snakker om garanteret høj oppetid på 99,9 procent, så gælder det kun for Gmail. Desuden bør folk vide, at for Google tæller nedbrud på under 10 minutter ikke i statistikken!

Softwaregiganten i Redmond ved Seattle påpeger også, at virksomheder i mange tilfælde vil have brug for både og, så Microsofts Officeprodukter ikke bare kan smides på porten. Og ifølge Microsoft vil virksomheder, der går Google-vejen kunne få problemer med "compliance" - med at honorerer myndigheders krav om indsigt til tiden.

Og så klandrer Microsoft Google for typisk at lancerer sine produkter som "beta" - hvilket normalt er betegnelsen for en afsluttende testversion. Lige netop den indvending mod Google giver bagslag i kommentarfeltet på Foleys blog "All about Microsoft". En læser skriver: Hvem er det egentlig, der sender ufærdige produkter i handlen?

Blogindlægget med de ti spørgsmål samt kommentarer er her.

2 kommentarer:

trolden sagde ...

Nu får jeg sikker en hel masse MS indoktrinerede på halsen, men jeg har aldrig i de mere end 25 år jeg har beskæftiget mig med IT, modtaget et helt færdigt produkt fra MS. Jeg siger ikke at andre er bedre, men man skal ikke kaste sten når man selv bor i et glashus.

Bortset fra det, ville jeg nødigt have et produkt der 100% er basseret på internettet. Den dag ISP'erne kan garantere en meget høj oppetid fra min adresse til google host, kan vi begynde at snakke om det. Jeg bor i sverige og vi har lige haft en periode, hvor vi har haft svært ved at komme til USA over Telia's net.

Jeg ved ikke noget være end at vente på noget kommunikation skal virke, for at kunne arbejde. Man føler sig så hjælpeløs.

Jeg tror nu ikke så meget på MS skræmme kampagner. Men det kommer de jo hele tiden med. De virke jo ikke til sidst, når man råber ulven kommer hele tiden.

Kenneth sagde ...

Softwaregiganten i Redmond ved Seattle påpeger også, at virksomheder i mange tilfælde vil have brug for både og, så Microsofts Officeprodukter ikke bare kan smides på porten. Og ifølge Microsoft vil virksomheder, der går Google-vejen kunne få problemer med "compliance"

Det er jo netop derfor vi skal have en åben standard for kontor-dokumenter. Så er man ikke længere "tvunget" til at have MS Office for at kunne udveksle information med andre.

Men måske er det en "freudian slip", som antyder hvad MS' reelle intention med "åbne standarder" er. :-)

Mvh
Kenneth