2.9.07

Falsk spørgsmål fra Facebook-bruger

"Hvad er din favoritdrink?". Det spørgsmål påstår det sociale netværk Facebook, at jeg skulle have stillet til mine kontakter på Facebook. Det har jeg bare ikke, og jeg kunne aldrig tænke mig at besvære folk med at skulle besvare et så hjernedødt spørgsmål.

Jeg har tidligere skrevet om de sociale netværk såsom LinkedIn og Facebook. Net, som er af stor nytte for nogen også jobmæssigt, og af begrænset eller ingen nytte for andre. Jeg har oprettet mig på begge steder som en slags test for at se, hvad der bydes på, men jeg er ikke rigtig aktiv.

Jeg blev imidlertid opmærksom på, at jeg skulle have stillet drink-spørgsmålet, via to mails, der meddelte mig, at "NNNNN har svaret på dit spørgsmål". Jeg klikkede mig ind på Facebook-linken i mailen og endte på applikationen Slide, tilknyttet Facebook, og den påstod altså, at jeg havde stillet spørgsmålet.

Hændelsen leder endnu en gang frem til lidt tanker om, at man nok skal være varsom med disse sociale net. I hvert fald på vagt overfor, hvad der kan ske, hvis sikkerheden ikke er o.k.

Hvor svigtet i denne sag (drink-spørgsmålet) er, aner jeg ikke, men forestil dig, hvis du "bliver" afsender af et eller andet betændt spørgsmål. De fleste vil nok undlade at besvare det (og tænke, at du må være blevet syg i hovedet). Og hvis ingen svarer, vil du ikke ane, at du har stillet et sygt spørgsmål, ej heller, hvorfor nogen derefter ser skævt til dig.

Så OBS. Jeg har aldrig stillet et spørgsmål på Facebook. På LinkedIn har jeg alt i alt stillet 1 spørgsmål.

En anden sag, hvor det gælder tyveri af mængder af jobsøgendes personlige data, rinder mig ihu, men det blogger jeg om efterfølgende.

2 kommentarer:

Jan Karlsbjerg sagde ...

Jeg havde det samme problem med spoergsmaal app'en. Naar man har svaret paa en anden brugers spoergsmaal spoerger den om man selv vil stille et spoergsmaal. Hvis man svarer nej, tager den tilsyneladende et af de foreslaaede standard spoergsmaal og publicerer! Man kan heldigvis godt (med lidt besvaer) fjerne spoergsmaalet igen.

For at slippe for problemet goer jeg nu det at jeg ikke svarer noget paa den side, men hopper vaek med et andet link, f.eks. til min egen FB forside.

Dorte Toft sagde ...

Tak Jan. Godt at få opklaret, hvad baggrunden for drinkspørgsmålet var. At der blot er tale om en fejl/dum rutine fra applikationens side og at det kan undgås. Jeg sender paranoiaen til hjørne igen:-)