21.9.07

Navisionkiller fra tyske SAP

Business ByDesign blev navnet på et bemærkelsesværdigt nyt virksomhedssystem fra tyske SAP, der netop er kommet på markedet. Det nye system er webbaseret, det er one-size-fits-all, og det sælges på abonnementsbasis.

SAP "ejer" i forvejen majoriteten af verdens største koncerner med sine ERP-systemer (Enterprise Resource Planning, herunder økonomisystemer). Dette nye tilbud retter sig direkte mod alle de mange mindre og mellemstore kunder, som Microsoft har fået i hus blandt andet via opkøbene af Navision og Great Plains. Men britiske Sage og adskillige andre leverandører i det markedssegment har årsag til at ryste i bukserne.

Business ByDesign (BBD) repræsenterer en helt nye generation, der - fordi det blot bruges via nettet - kan spare kunder for mange udgifter til softwareinstallation og vedligeholdelse. Opskriften er den samme, som gav salesforce.com en bemærkelsesværdig succes, og som satte en stopper for den høje vækst hos hidtidige konge inden for salgsstøttesystemer, Siebel (nu en del af Oracle).

SAP har tidligere bejlet til de mindre og mellemstore virksomheder dels via en neddroslet version af sit store succesrige produkt, MySap, og dels via det lille opkøbte israelske produkt, Business One. Men ligesom hos Oracle, den næststørste leverandør i det tunge segment, er det ikke blevet til store bunkebryllupper.

Microsoft kan dog slappe af endnu en stund i Navisionlandet Danmark. Foreløbig udbydes tjenesten kun til "early customers" i Kina, Frankrig, Storbritannien og USA.

Den erfarne ERP-analytiker, Josh Greenbaum, anser SAP's nye produkt for det allerstærkeste, der er lige for øjeblikket, når det gælder kategorien Software as a Service (SaaS). Han skriver på sin blog Enterprise Anti-Matter, at selve funktionaliteten i systemet også vil bidrage væsentligt til at løfte kunderne i forhold til konkurrenterne.

New York Times har også en god Reutersartikel om perspektiverne samt om prissætning her.

Og så er det i øvrigt interessant, at da projektet endnu gik under kodenavnet A1S, sagde SAP, at det rettede sig mod virksomheder med fra 50 ansatte op til 300, så blev overliggeren ved lanceringen hævet til fra de 100 ansatte. Frygtede SAP mon for Business One's skæbne?

Ingen kommentarer: