2.11.06

Formueekspressen tøffer videre

Berlingske Business har i dag fokus på det sammenfald i personkredsen omkring den varslede børsnotering af firmaet Rovsing A/S, som jeg nævnte på bloggen i går. De to hyppigste gengangere er Aldo Petersen og Peter Forchhammer, der har kørt parløb fra helt tilbage i de glade 80'ere. De seneste tilkomne i fællesskabet er Navision-milliardæren Erik Damgaard og erhvervsmanden Christian Rovsing.

Aldo Petersen og Peter Forchammer tjente sammen store penge i 80'erne, hvor obligationskursen skød i vejret. Men de så også et forretningskoncept i de gode tider. Sammen med Erik Winther oprettede de selskabet Dansk Formueforvaltning, der tilbød almindelige danskere at ride med på indtjeningsbølgen. Hop med på Formueekspressen, lød løftet. Nogle nåede at score, men tiderne skiftede, og det blev et dyrt bekendtskab for langt de fleste af småinvestorerne.

Stifterne solgte selv selskabet til Difko for 8,2 mio. kr. Senere stiftede Aldo Petersen og Peter Forchhammer sammen Telepartner, der ville sælge billig udlandstelefoni. Selskabet skiftede senere navn til Euro909 og senere igen til Eurotrust, der havde fokus på it-sikkerhed, men som også havde et medieside.

Peter Forchhammer har sideløbende foretaget en lang række investeringer via sit eget investeringsselskab Synerco, og der er sket mange virksomhedssalg på tværs.

Til Eurotrust solgte Forchhammer blandt andet Sunny Tours, franske Alphasys, tv-stationen DK4, Digiweb samt Virus 112. I alt var han med til at formidle salg til Eurotrust for 80-100 mio. kr. Betalingen faldt nogen gange i kontanter, andre gange i aktier.

Fra Eurotrust til Synerco er blandt andet solgt Chilli-magasinerne og Virus 112 samt Sunny Tours (altså begge retur). Virus 112 blev lagt sammen med et andet it-sikkerhedsselskab Comendo, der i øvrigt står foran en børsnotering via Capinordic. Investeringsbanken, som både Aldo Petersen og Forchammer har penge i, og som også står for at føre Rovsing A/S på børsen. Forchhammers selskab har i øvrigt også en lang række spændende innovative satsninger, som køres på egen hånd (så vidt jeg ved).

Der er altså intet nyt i personsammenfaldet. Aldo Petersen kører desuden et mangeårigt parløb med erhvervsadvokaten Karoly Nemeth, men Peter Forchhammer har valgt advokater til anden side. Bo Kristensen, som i sommer erstattede Aldo Petersen som adm. dir. for Eurotrust, er i øvrigt også en genganger på, hvad der har vist sig at være en sand formueekspres - for hovedpersonerne. Endnu en person er hyppigt med, men ALTID bag kulisserne, nemlig finansmanden Ole Abildgaard.

Nu har Eurotrust, som jeg skrev på bloggen i går, skiftet fokus til vindenergi. Jeg glemte dog at fortælle, at også ejendomsmarkedet er i fokus.

Og hvorfor jeg sådan lige kan remse forhistorien op:-) Jo, jeg har tidligere kigget en del på Eurotrust, som kørte med underskud på underskud. Da jeg sidste regnede på det - i 2003 - var det akkumulerede underskud på over en halv milliard kroner. Jeg har også skrevet om personerne, især i dagbladet Børsen. At følge de to hovedpersoners færden er for mig langt mere spændende end nogen biografi om topchefer. Måske bortset fra en, der endnu ikke er skrevet, den om Christian F. Rovsing.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Chr Rovsing er ikke spekulanten, han er blot kransekagefiguren der åbner dørene. Lasse Lindblad (Capinordic, Den Blå Kredit, Samson Bank)fører Chr Rovsings hånd .... Tjeck fx Immunolex Aps, Antibodyshop Aps, Bioporto etc ...

Dorte Toft sagde ...

Interessant, det med kransekagefigurer. Kigger lidt mere på det. Tak.

Anonym sagde ...

Og nu er det så Peter Schmichel der skal være kransekage figur..

Dorte Toft sagde ...

Oy. Du synes at vide noget, som ingen andre ved. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde noget om, hvem der er i investorgruppen bag Schmeichel, men måske har jeg ikke ledt nok.

Lidt mere krudt, please:-)

Dorte Toft sagde ...

Aha. Nu forstår jeg. Følger jo ikke rigtig med på sportsområdet, men så på Jyllands-Posten, at Aldo Petersen deltog i pressemødet.

Aldo er jo interesseret i fodbold. Før var det vel FCK, og Aldo var jo med i bestyrelsen for Parken en overgang. Trak sig, da bagmandspolitiet rejste en sag, som imidlertid aldrig førte frem til noget, selv om bagmandspolitiet brugte år på den.

Gad vide, om Aldo blev mindre glad for Don Ø i forbindelse med at han trak sig. Gad vide, om vi ser lidt alfa-han i hele Brøndby sagen.

Anonym sagde ...

Her kan du se at konstruktionen bag ved forsøget på at overtage BIF er den samme som man benyttede i FCK og efter min mening med samme hensigt.

Og i øvrigt så er hele persongalleriet i din blog med igen - folk man bør stole på? Think not.....

http://www.tipsklubben.dk/fuck.htm

Dorte Toft sagde ...

De rige drenge leger kispus og morer sig gevaldigt, vil jeg tro.

Monstro nogen overhovedet har kræfter til nogensinde at få gravet tilstrækkeligt i, om det er de kloge, der narrer de mindre kloge, eller om her vitterligt er tale om erhvervsekspertise, der bør stå respekt om.

Lænken til hele FCK-historien var særdeles interessant. Det kan i øvrigt også undre, at Aldo, da bagmandspolitiet sagde undskyld og farvel, ikke vendte tilbage til Parken. Bagmandspolitiets interesse blev jo opgivet som årsagen til, at Aldo trak sig - altså hensynet til Parken/FCK.

Også interessant at se Aldo's bebudelse af, at Brøndby er konkurstruet. Rocking the boat? Og efterfølgende sportsøkonom Troels Troelsens afvisning af påstanden.

Bliver spændende at følge udviklingen. Som altid når formueekspressen tøffer videre.