19.11.06

Devalueret innovation

”Den innovative virksomhed” er hot. I bøger, blandt tidens managementguruer, i kursuskataloger. Men spørgsmålet er, om vi vitterligt mener innovation i sin fornemste form, hvor der sættes nye regler for ”spillet”, eller om vi blot bruger ordet som beskrivelse af gode, små fremskridt, trin for trin. Typisk af produkter eller processer.

I min morgendagens klumme på bagsiden af Berlingske Business med titlen >"Misfornøjelse bag innovation" hævder jeg, at innovation er enerens præstation, ikke en teampræstation. Dette er jo i strid med den aktuelle holdning på bjerget, hvor vi fortælles at tværfaglige team udgør den direkte vej til innovation. Naturligvis ledsaget af rette, forstående ledelse, og rette ”kreative rammer”, etc.

Jeg frakender dog på ingen måde tværfaglige teams og gode rammer en berettigelse. Tværtimod. De vil skabe mange forbedringer. Man vil også kunne opnå en masse fremskridt, hvis man lægger øret til, hvad der måtte komme af forslag fra slutbrugere, der brokker sig over et produkt, eller som er så begejstrede over et produkt, at de ”digter” videre. Kunne man ikke også...

Men altså. Individet eller teamet? Læs gerne min klumme og kommenter den her på bloggen. Som yderligere inspiration til kommentarer også lidt citater:

“The greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we reach it."
Michelangelo

“Innovation is everything. When you’re on the forefront, you can see what the next innovation needs to be.”
Robert Noyce, Founder of Intel

"An important scientific innovation rarely makes its way by gradually winning over and converting its opponents: What does happen is that the opponents gradually die out."
Max Planck

"Great innovators and original thinkers and artists attract the wrath of mediocrities as lightning rods draw the flashes."
Theodor Reik

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Buzzword bingo!

Du har fat i et af de mest (mis)brugte ord i den senere tid. Jeg må tilstå at jeg selv kun har en vag ide om hvad begrebet egentlig dækker over (og undlader selv at bruge ordet), ligesom jeg ofte synes at politikere, erhvervsfolk og andre slynger om sig med ordet - uden det er helt tydeligt hvad de mener.

Anyways, din post fik mig til at tænke på et citat, angiveligt af Voltaire:

"A witty saying proves nothing."

:-)

Mvh
Kenneth

Kristian Beyer sagde ...

Hej Dorte læste din artikel i Berlingske idag...ret spændende. Har skrevet et par ord om den gode Jay Walker på min egen blog (www.innovationpartners.dk)