26.11.06

Sikkerhedsguru sælger ud

Det er helt gået hen over mit hovede, at it-sikkerhedsguruen Bruce Schneier, i slutningen af oktober solgte sit firma Counterpane til BT Group (tidligere British Telecom). Heldigvis er det også gået hen over hovedet på vores hjemlige it-medier:-)

Counterpanes forretningsområde er løbende overvågning eksterne fra af it-sikkerheden. Firmaet overvåger godt 500 netværk tilhørende mange af verdens største virksomheder. Salgsprisen oplyses i øvrigt ikke.

Bruce Schneier, der oprindelig blev berømt som en af verdens allerdygtigste udviklere af algoritmer til kryptering, har lovet at blive i firmaet, der nu hedder BT Counterpane.

Schneiers blog hører til blandt de allermest citerede, når det gælder it-sikkerhed, og han er en fremtrædende foredragsholder. Cisco havde ham også på programmet på en sikkerhedskonference i København i november.

Opkøbet lægger sig i kølvandet på en lang række andre. Giganterne opkøber de små, der har evnet at skaffe sig et godt ry. For eksempel har lagringsgiganten EMC har brugt milliarder på opkøbet af RSA Security og Network Intelligence, og IBM har opkøbt Internet Security Systems (ISS) for 1,3 milliarder dollar.

I øvrigt er det hovedårsagen til, at dette blogindlæg skrives i USA - i Atlanta, hvor ISS's hovedkontor holder til. Jeg er meget spændt på at høre mere om, hvilke planer IBM har for ISS. IBM byder i forvejen på visse sikkerhedsprodukter i sin Tivoli-software, men med ISS opkøbet råder verdens største it-selskabet vist over hele sikkerhedsviften.

ISS står i øvrigt besyndeligt svagt i Danmark og de øvrige nordiske lande i forhold til, hvor stærkt firmaet er i USA og i større lande i Europa.

2 kommentarer:

Mikael Hertig sagde ...

Det er ikke helt til at afgøre, om der ligger et udsalg af idealer i salget af Counterpane.
Bruce Schneier er med tiden mere og mere blevet en borgerretsforkæmper.
Det vil man bl.a. kunne se på www.senyt.dk, der ofte med Schneriers tilladelse har oversat hans månedlige dryp.

Dorte Toft sagde ...

Jeg tror såmæn heller ikke, at det gælder om andet end at få afhændet sin virksomhed, inden giganterne har fået trampet bedet helt ned. Der sker jo en kæmpekonsolidering lige nu på sikkerhedsområdet. I USA er der vel knapt nogen kendte, små tilbage, der står bag "managede security service". Alle de kendte er opkøbt.
Dorte