23.11.06

Online backup til forbrugere i Norton

Efter lang tids forsinkelse er it-sikkerhedsselskabet Symantec omsider parat med et betaudgave af næste generations beskyttelsessoftware til forbrugere, Norton 360. Det er en alt-i-en pakke, som imidlertid ikke alene rummer al den nødvendige anti-software (-virus, -spyware, -bedrageri), men som også byder på et længe savnet tilbud til folk med hjemmepc'er, nemlig automatisk online sikkerhedskopiering af data.

Skulle harddisken ryge eller hackere slå til med sletning af data, sikrer Norton-pakken også den nødvendige genetablering af dokumenter, fotos, video etc. ud fra online backup’en.

TDC som backup-partner?
Det er i øvrigt ikke Symantec selv, der står on backup-tjenesten. Da selskabets øverste chef John Thompson for nylig var i Danmark på et kort kundebesøg, fortalte han mig, at Symantec vil bruge eksterne partnere til det tilbud. Mit gæt, der absolut ikke bunder i faktuel viden, er, at TDC herhjemme bliver backup-partneren.

TDC tilbyder i forvejen online back up til virksomheder. Ifølge John Thomson er TDC er i øvrigt en af Symantecs helt store kunder. Men om det er Norton-software, som TDC tilbyder forbrugerne som sikkerhedspakke under eget navn, aner jeg ikke.

2 gigabytes til hver
Men endnu er der altså kun tale om en beta-version af Norton 360, det vil sige en version, som man kan downloade til testbrug, men som ikke er garanteret fri for fejl. Ifølge online-nyhedsstedet Informationweek vil Symantec stille 2 gigabytes gratis til rådighed for backup pr. person. I betaversionen stilles dog kun 250 megabytes til rådighed og kun til de første 25.000 betatestere.

Informationweek fortæller i øvrigt også, at Symantec har fået tunet sin beskyttelsessoftware, så den ikke længere æder så meget af pc’ens regnekræfter, som tidligere. Al antivirus sænker pc’ens hastighed, men Norton går for at være en sand grovæder.

Microsoft først
Symantec, der i mange år har været den største leverandør af antivirus til forbrugere, er i øvrigt sent ude med et væg-til-væg tilbud. Microsoft, som Symantec på sin vis kan takke sin yderst profitable fortid for, gik selv tidligere ind på markedet med en samlet sikkerhedspakke kaldet Microsoft OneCare, som vi dog – så vidt jeg ved – endnu ikke har mulighed for at bruge i Danmark. OneCare fra Microsoft rummer dog ikke automatisk back up og restore.

Symantec skifter i øvrigt prismodel til abonnementsbetaling, men hvad prisen bliver, og hvornår produktet kommer på dansk, ved jeg ikke.

9 kommentarer:

Jesper sagde ...

"I betaversionen stilles dog kun 250.000 megabytes til rådighed"

Sad nullet fast eller er skal man skynde sig at blive betatester ?? :-)

Dorte Toft sagde ...

Det var blot en test:-).
Tak fordi du fandt fejlen. Jeg har rettet den. Det er selvfølgelig kun 250 megabyte, der tilbydes til betatesterne.
Når tiden så kommer til det fulde tilbud - de 2 gigabyte. Tror du, at det vil være tilstrækkeligt for de fleste, eller hur? Fotos, musik, videostumper... det gylder jo godt.
Dorte

Dorte Toft sagde ...

Gylder? Hvad mon man kan bruge det ord til:-)
Selvfølgelig skulle det have været fylder.
Dorte

Jesper sagde ...

2GB ??
Mnjah, jeg vil gå med til at kalde det en god start, men i mit tilfælde rækker det ikke til hvad jeg allerede har liggende af billeder og andre data.
Alternativt kan man jo "bare" få sig en gmail konto og så installere en af de plugins der gør det muligt at bruge gmail som et drev (gmail har en øvre grænse på pt. 2.787MB)... Det kræver naturligvis noget software til at lave backup til gmail-drevet.

Dorte Toft sagde ...

Ja, der er lige det med "bare" - og det er al den slags, som man bare ikke skal forvente, at almindelige mennesker tør binde an med.
Dorte

Jesper sagde ...

Helt enig, det er derfor at der er et marked for denne type produkter. Installer, sæt et X og så er man klar.
Jeg vil tro at man kan købe sig til mere plads på et senere tidspunkt - i stil med det du selv begyndte at bruge for nylig.

Anonym sagde ...

Jeg kan anbefale "Sabas Backup".

Det er super enkelt og laver hurtig backup.

Har man een gang mistet alle sine data, er det bare for dumt ikke at have en sikker backup - og så skal den ud af huset.

Dorte Toft sagde ...

Godt at se, at der også kommer danskeprivattilbud på bordet, men jeg har netop tjekket Sabas.dk's hjemmeside og helt billigt er det jo ikke. Jeg kan oplyse, at jeg betaler 50 dollars om året, altså omkring 300 kroner, for UBEGRÆNSET lagerplads hos amerikanske Carbonite. Det er altså noget billigere.

Dorte Toft sagde ...

Jeg beklager, men jeg har netop måttet slette et indlæg. Det var 100 procent reklame for en dansk online backup-tjeneste. Og som jeg har anført ved denne blog, så må kommentarfeltet ikke misbruges til spam.