16.11.06

Pas på nettets jobtilbud

Vær mistænksom over for jobtilbud, der blot dumper ind via email. Jeg har lige fået et sådant tilbud ind, men de har cirklet rundt i en måneds tid, så vidt jeg ved.

Mailen, der er skrevet på nogenlunde pænt dansk, har til formål at få shanghajet folk til at være mellemmand for pengeoverførsler, der skal ende i kriminelle bagmænds lommer. De lokkes med mange dollar for få timers arbejde.

Overskriften på den aktuelle mail lyder således:
Nye medarbejdere soges

Som afsender står:
Personalechef EJF iljmgfhvzlb@hotmail.com
(alene hotmail.com-adressen lugter af svindel).

Her er starten på teksten:
Hej
EJF er en af de ledende virksomheder, der yder on-line økonomisk støtte og kvalitetsservice til kunder på seks forskellige kontinenter. Lige nu har vi planer om at udvide vores afsætningsmarked og udvide vores kundebase i nye lande.

Nytåret blev fulgt af nyheden om, at vi har opslået nye stillinger som økonomiansvarlig, og det blev besluttet, at de bedst kvalificerede kandidater skulle indskrives direkte fra internettet.

Prøv lykken med EJF!

Arbejd som økonomiansvarlig og bemærk, at det ikke er et krav, at du har en uddannelse indenfor denne type salgs-/marketingsvirksomhed. Det eneste og afgørende krav til dig er, at du er energisk, ærlig og arbejdsom.

Her er arbejdsopgaven beskrevet:
9. Modtag betalinger fra vores kunder, behandl dem og send dem videre enten til vores hovedkontor eller en af vores tilknyttede lokalafdelinger.

Denne type mail har samme funktion som visse annoncer på internettet om, hvor let det er at tjene gode penge. Og nogle mennesker hopper på tilbudet. Det så vi blandt andet ved de seneste indbrud i netbanker (Danske Bank og Spar Nord), hvor de penge, der blev stjålet blev overført til en konto i Hjørring. Manden bag den skulle så sørge for at få dem videre til en bagmand i Dubai mod en fed provision. Nu kan han i stedet imødese en retssag.

Ingen kommentarer: