1.11.06

Rovsing holder sig til familien

Jeg ser, at den kendte erhvervsmand Christian F. Rovsing vil på børsen med sit firma Rovsing A/S, der blev etableret i 1992. Selskabet udvikler software til kvalitetstjek af anden software i rumraketter og vil gerne ekspandere til automobilindustrien. Jeg ser, at Rovsing har valgt investeringsbanken Capinordic til at føre firmaet på børsen og dermed til at få omkring 60 millioner kroner i hus til den ønskede ekspansion.

Med valget af Capinordic bliver transaktionen på sin vis i familien. Christian Rovsing blev i maj medlem af bestyrelsen for danske Eurotrust, der er noteret på Nasdaq, og der er et vist personsammenfald mellem Eurotrust og Capinordic. På bestyrelsesfronten er Erik Damgaard, der blev milliardær på salget af Navision til Microsoft, repræsenteret begge steder, og der er også visse sammenfald i ejerkredsen, har jeg læst.

Eurotrust havde i en længere årrække fokus på it-sikkerhed, og med en enkelt undtagelse, var der altid minus på bundlinien. Nu har Eurotrust skiftet ham – nu gælder det vindenergi. I den sammenhæng ”opkøbte” Eurotrust selskabet Aktiv Gruppen, der blandt andet har vindmølleparker i Tyskland. Også her var der i øvrigt et vist sammenfald i ejerkredsen.

Med transaktionen fik Aktiv Gruppen på inddirekte vis sikret sig en plads på Nasdaq, og man har bebudet, at Eurotrust-navnet skiftes til noget med vind eller energi, men stadig indledt af Euro.

Capinordic er vist noget billigere, når det gælder om at komme på børsen, end de traditionelle investeringsbanker. På det seneste har Capinordic hjulpet blandt andre Notabene, hvor der også er vist sammenfald i ejerkredsen, på ”babybørsen” First North. Men for Rovsing A/S gælder det Københavns Fondsbørs.

Prospektet offentliggøres i morgen, onsdag. I øvrigt samme dag, som Christian F. Rovsing fylder 70. Han blev kendt af hele familien Danmark, da han for herrens mange år siden kommenterede opsendelsen af rumraketter på kyndig vis. I 1984 blev han kendt for det største virksomhedskrak nogensinde i den danske it-industri. Christian Rovsing A/S sank., men en række firmaer groede ud af resterne, heriblandt Olicom og CRI. Få overlevede dog i længden.
Christian Rovsing er i øvrigt ikke ubekendt med børsnoteringer. Han var som medstifter, bestyrelsesmedlem og aktionær (via sit selskab CRE) med til at føre batterifirmaet Danionics på børsen, men fik solgt ud i tide.

(Disclaimer: Jeg var ansat i Christian Rovsing A/S i et par år, men forlod selskabet to år før konkursen)

Ingen kommentarer: