28.11.06

Brug ALDRIG hotellernes pc'er

På rejse? Skal du lige have tjekket mails, eller en kundekonto? Glem alt om at bruge de pc'er, som hoteller stiller rådighed i deres Business Centers.

"98 procent af alle pc'er i hotellernes business centers er inficeret med ondartet software, der aflytter tasteaftryk." Så bombastisk lød advarslen fra en direktør hos IBM Internet Security Systems, som jeg lyttede til i går her i Atlanta.

Nu er jeg vant til overmåde bombastiske udmeldinger fra sikkerhedsfirmaer, men det skulle ikke undre mig, om majoriteten af hotel-pc'erne faktisk er befængt med både det ene og det andet. Den type ondartet kode, som direktøren nævnede betegnes som en Trojan Keylogger... en "trojansk hest", der er smuglet ind på pc'en, og som aflytter tastetryk blandt andet med det formål at få opsnuppet brugernavn, pinkode og lidt kontooplysninger. Kreditkortoplysninger er også nam nam.

Så selv om det måske kan være fristende lige at tjekke noget i farten via en hotelpc med gratis internetforbindelse i stedet for at "vække" ens egen pc til live og måske betale for bredbåndsforbindelse, så er det nok klogt at lade være.

3 kommentarer:

trolden sagde ...

Det undre mig virkelig hvis disse hoteller ikke har sat op Koisk software på sådanne systemer. Koisk software bruges på mange internet cafeer, biblioteker m.v. Hvergang man slukker og tænder en maskine får man et helt ny ren klient/arbejdsstation. Nu har jeg ikke prøvet så mange hoteller, men jeg syntes det ville være en klog måde at opsætte sine Pc'er så kunderne ikke bliver inficeret med alskins virus og keylogger. Det er muligt at ham sikkerhedsmanden har ret, men så mener jeg at hotellerne behandler deres kunder højst uansvarligt. Og man kan ikke forvente at forretningsfolk / journalister m.m. skal kende til hvor og hvornår man er på en sikker PC. Jeg er ikke rejsene, så jeg har ingen erfaring fra hoteller. Jeg ved hvordan jeg selv gør, når jeg er ude, jeg har en bærbar pc, booter op på en Compact Flash, der laver en vpn tunnel på min maskine på kontoret, hvis jeg har virus, keylogger så er det på min arbejds og min egen fejl.

trolden sagde ...

Der skal stå arbejdsplads i sidste linie. Og så mangler jeg lige at fortælle at jeg køre en NX terminal på min notebook. Her kan jeg starte en windows session eller en Linux session. Det er bare en metode, at løse problemet på, når man er ude.

Dorte Toft sagde ...

Forhåbentlig er hotellerne noget mere professionelle end sikkerhedsdirektøren antydede, og der er jo, som du skriver, metoder der kan rense ud mellem hver bruger. Dorte